lørdag den 3. november 2007

Skal Fyn mon være Danmarks Monaco ?

Fyn ! Det nye Monarco ?


Lars Kolind fra Ny Alliance har luftet tanken om at gøre Fyn til et skatteeksperiment. Tanken er, at Ny Alliances ide om en flad skat på 40 % skal føres ud i livet. Historien melder imidlertid ikke noget om, hvorvidt Fyn så helt skal klare sig selv, eller om landsdelen skal nasse på de goder, som de andre landsdele betaler en højere skat for at bidrage til.


Gitte Seberg er rystet, og siger, at det jo vil trække en masse mennesker til Fyn, og affolke Sjælland. Jamen, siger dette ikke alt om, at folk isåfald ønsker lavere skat ?
Tanken bag Kolinds ide minder lidt om den der ligger bag Christiania, det "Sociale eksperiment". Set ud fra det perspektiv har vi ingen sympati for Kolinds forslag.
.

For det første fordi vi opfatter landet som en helhed, hvor der skal gælde ens regler. Ganske vist er der allerede forskelle i skatteprocenten, alt efter hvilken kommune man bor i, men vi har andetsteds foreslået, at kommunerne nedlægges.
.

For det andet fordi vi finder hans og Ny Alliances krav om en 40 % skat alt for uambitiøst. Tænk, at vi idag er kommet helt der ud på skatteplyndringens overdrev, at det betragtes som en progressiv liberal holdning at være tilhænger af en skat på 40 %.
.

Her i partiet er vi tilhængere af, at alle nuværende skatter og afgifter afvikles. Skattesystemet i dag bygger på en socialistisk omfordelingspolitik, og bærer ligeledes præg af, at politikerne skal administrere borgernes penge, fordi politikerne mener at være meget bedre til det end borgerne selv.
.

Den skat der til nød skal betales, skal være til at løse de fælles opgaver. Det gælder fx. midler til politi, forsvar, skoler, sygehuse, veje og nødhjælp til de, der ikke kan klare sig selv. Alt andet må være en privat sag at bidrage til.
.

Skattesystemet kan forenkles således, at der kun findes to slags skatter :
.

Vi vil indføre en såkaldt kopskat, således at fællesudgifterne til samfundet betales ligeligt af alle. Er samfundets udgifter fx. på 250 milliarder kr. om året, så deles dette beløb med antallet af borgere (godt 5 millioner), hvilket så ville give en årlig kopskat på 50.000 kr. ALLE skal betale denne skat, også børn. Det vil sige, at børnefamilierne kommer til at betale mere i skat end enlige, hvilket er rimeligt, eftersom de også hiver mere ud af samfundets fælles beholdning end andre.
.

De der ikke kan eller vil betale kopskat, kan istedet henvises til samfundstjeneste. Mange af de fælles opgaver der idag udføres for skattekroner, kan passende varetages af insolvente eller kopskatte-nægtere. Det drejer sig fx. om strandrensning, gadefejning, snerydning, hjemmehjælp og andre nyttige samfundsopgaver.
.

Den anden skat der indføres, bliver en FRIVILLIG skat. Alle husstande modtager en blanket, hvorpå man kan angive et frivilligt beløb som man ønsker at bidrage med, samt en prioriteringsliste over hvad man mener at pengene skal gå til. Alle de hjertensgode mennesker, der praler af hvor sociale de er, vil selvfølgelig bidrage med en pæn slat penge. Hvis ikke, så må det jo blot konstateres, at der ikke er noget reelt ønske i befolkningen om "Mere velfærd", anden end den velfærd der kan erhverves på naboens regning.
.

Her i partiet kunne vi således ikke drømme om at forære vores penge til dovenlarser, børnehaver, lebbeinsiminationer, kongelig ballet, rengøringshjælp til børnefamilier, uforståelig kunst eller skolemad. Men hvis andre har lyst til det, så helt fint med os.
.

Idag arbejder tusindvis af mennesker som posekiggere, skrankepaver, dyneløftere og papirnussere indenfor skattesystemet.
Med omlægningen og forenklingen af skattesystemet vil der kunne frigøres en masse mennesker til produktivt arbejde.
.

Så behøver Danmark heller ikke at importere horder af fremmede for at få arbejde udført. Vi har nemlig hænder nok. Idag er de bare forkert skruet på.

Posekiggerne og kontrollanterne overføres til mere produktivt arbejde !


Ingen kommentarer: