mandag den 5. november 2007

Nej til differentieret moms !

Sundhedsfascisterne skal ikke gennem skattesystemet diktere hvad vi skal spise. Det vil vi gerne selv bestemme.





Nu er Venstre her i valgkampen begyndt at flirte med en gammel radikal/rød traver. At have en differentieret moms, således at såkaldt sunde fødevarer bliver lidt mindre afgiftsbehæftede end andre.
.
Havde Venstre søgt at leve op til det smukke ord "LIBERAL", så burde de istedet have foreslået at man afskaffede, eller i det mindste halverede momsen over hele linien. Momsen er nemlig en gangske asocial skat. Den bygger ikke på det i Danmark så elskede princip, at de bredeste skuldre skal bære de tungeste byrder. Tværtimod betyder momsen, at den mindrebemidlede procentuelt kommer af med en større del af sin indkomst end den velhavende.
.
Mad og tøj har alle jo brug for. Dermed vender momsen den tunge ende nedad, og er en uhensigtsmæssig skat. Her i partiet så vi helst, at momsen helt blev afskaffet, men i en overgangsfase vil vi i første omgang vil vi arbejde for en halvering. Over HELE LINIEN.
.
En differentieret moms er vi ikke tilhængere af. Af to grunde : For det første bygger en differentieret moms på den ulækre tanke, at politikere søger at styre befolkningens adfærd. At man gennem økonomiske pisk og gulerødder kan få borgerne til at leve og opføre sig på en bestemt måde.
.
Udover at det er en maskinel og kommunistisk opfattelse af det at være menneske, så er det IKKE politikernes opgave at afgøre, hvordan den enkelte skal leve sit liv. Det er den enkeltes ansvar, og det leves for de penge der tilhører borgeren, og ikke staten.
.
Politikere behøver ikke at fortælle os, at æbler er sundere end chips, det ved vi godt. Men vi vil altså gerne selv bestemme, hvad vores penge bliver brugt til. Derfor er hele tankegangen bag en differentieret moms ganske enkelt totalitær og ulækker, da den bygger på, at det er staten der skal leve vores liv for os.
.
For det andet vil en differentieret moms sandsynligvis være uden effekt, hvis det er folkesundheden man ønsker at fremme. Det er en ganske fejlagtig forestilling at tro, at fordi et æble bliver 50 øre blilligere, så vil befolkningen straks skifte fra burgers til kaninfoder.
.
Grænsehandlen er et godt eksempel. Hvad er det, som fx. sønderjyderne køber når de kører over grænsen til Tyskland ? Det er såmænd øl, spiritus og cigaretter. Frugt koster i Tyskland ca. det halve af hvad det gør i Danmark. Har man nogensinde set en af jydernes trailere være fyldt op med bananer og pastinakker ?
.
At tro at man kan fremme folkesundheden ved at lave en momsdifferentiering, er således en naiv drømmeforestilling uden hold i virkeligheden. Men på ET punkt kan vi godt gå ind for en differentieret moms i folkesundhedens navn, eller rettere: En omgående AFSKAFFELSE af moms . Det gælder de sygdomsbehandlinger, der idag kræver egenbetaling, som fx. tandlæge, fodpleje og psykolog. Hvorfor i alverden skal men dog betale 25 % ekstra i skat for at få lavet en rodbehandling, som man stort set selv betaler for ? Det er helt urimeligt, ligesåvel som det virker idiotisk, at der skal svares moms af tjenesteydeser, som fx. at få udført malerarbejde eller blikkenslagerarbejde.
.
Momsen er således en både dum og farlig skat. En differentiret moms på fødevarer er derudover en totalitær konstruktion, som vi tager skarpt afstand fra.
.
Vi er trætte af de sundheds-fascister, der konstant fortæller os hvor forkert vi lever, og at alt vil blive meget bedre, hvis vi gjorde som dem.
Det radicoole rædselskabinet, Morten Helveg-Petersen, Klaus Bondam og Nasar Khader, gav den som de 3 tenorer på på et radikalt landsmøde for et par år tilbage, og rappede bla. : "Det sunde skal ind, det usunde skal ud, nu skal vi have et rygeforbud".

Vi kan kun spørge: Hvad fanden skal i blande jer i det for ?
Politikerne skal sørge for et ordentligt sygehusvæsen, et stærkt forsvar, gode skoler og universiteter og en god infrastruktur.
Derudover skal de lade erhvervslivet være i fred, og værne om borgernes frihed.
Om danskerne drikker øl eller mælk, spiser junkfood eller selleribøffer, motionere eller ej, det er ikke noget, som politikerne skal blande sig i.


Skal politikerne gennem skattesystemet have lov til at tilskynde os til at spise DET DER ?

Ingen kommentarer: