lørdag den 1. september 2007

Ytringsfriheden skal ikke knægtes af religiøse fundamentalister !

Fundamentalistiske tosser brænder dannebrog af, fordi en avis har formastet sig til at bringe nogle satiriske tegninger af deres profet !



En uvurderlig del af det vesterlandske demokrati er ytringsfriheden.
At man i skrift og tale kan udtrykke hvad man vil, så længe man ikke direkte truer andre på liv og lemmer.
Ligeledes er det de verdslige love der gælder for samfundets indretning, og ikke religiøse forestillinger.

I disse år er vesten under konstant pres fra islamister, der søger at udøve deres lovreligion på vore bredddegrader, og ligeledes søger at presse deres middelalderlige forestillinger ned over hovedet på vesterlændinge.
De seneste års groteske eksempler på krav om, at de demokratiske samfund skal underordne sig islamiske love, er en påmindelse om, at islamisme sandsynligvis er uforeneligt med vestligt demokrati.

Sagen med muhammedtegningerne herhjemme viste med al ønskelig tydelighed, at islamisterne ikke respekterer ytringsfriheden, og at de ikke ønsker at verdslige love står over religiøse.
En række satiriske tegninger udløste et sandt stormvejr mod Danmark, hvor der fra muslimsk side blev krævet, at statsministeren skulle undskylde for, hvad en uafhængig avis havde bragt.
Dette vidner om en uvidenhed og totalt manglende forståelse for de værdier som det danske og de øvrige vesterlandske demokratier bygger på.

Mest tragisk var dog at skue den fejhed og det selvhad, der lå hos mange mennesker i såvel Danmark som resten af Vesteuropa.
Mange mente, at man burde sige undskyld, og søge forsoning med og forståelse for de krænkede muslimers følelser.
Dette ynkelige flaggelanteri, og manglende vilje til at forsvare sine værdier mod religiøse mørkemænd, var en jammer at skue, men en god illustration af , hvem der var får, og hvem der var bukke.

Store dele af venstrefløjen og erhvervslivet kunne stå sammen om at fordømme tegningerne, og kalde det dumt og uansvarligt at bringe dem.
Venstrefløjen i deres forsøg på at tækkes islamisterne og vise forståelse, erhvervslivet for at beskytte sine eksportinteresser. Sidstnævnte lod således profitbegær stå over de værdier, der er demokratiets livsnerve.
Selv Uffe Ellemann-Jensen klynkede over fetaeksporten der nu var i fare, og udviste vrede over, at en avis havde krænket muslimernes profet.

Mange af de øvrige vesteuropæsike lande, samt USA, viste forståelse for muslimernes vrede, og støtten til Danmark var enten ikke eksisterende, eller kun meget lunken.
Dette tegner ikke godt for vestens fremtid. Man er nødt til at stå ved sine idealer, og tale fundamentalisterne imod. Ellers taber vesten kampen mod religiøs fanatisme.

Nu har Sverige, der ikke ligefrem viste sig som gode naboer under muhammedkrisen, fået samme problem.
En muhammedtegning i en svensk avis har affødt krav om undskyldninger, samt krav om at tegneren bliver straffet.
Svenske flag brændes af, og klagerne vælter ind over den svenske regering.
Derfor er det positivt, at danske aviser har valgt at bringe tegningen, i solidaritet med kunstneren, Sverige og ytringsfriheden.

Det er på tide at islamisterne lærer, at vi gerne vil være herrer i eget hus, og ikke lade os diktere af udemokratiske og sortsynede fundamentalister, hvis verdensbillede er så væsensforskelligt fra vort eget.
De mange islamister der opholder sig i Europa bør overveje, om de har slået sig ned det rette sted.
Kan man ikke lide lugten i bageriet, findes der jo andre bagerier uden for Europa, som man kan søge til.
Der er ganske vist ikke så mange kager på hylderne i form af materiel og økonomisk velstand som her, men hvis religon betyder så meget for disse mennesker, er det jo et afsagn som de må leve med.



Ingen kommentarer: