torsdag den 23. august 2007

Grønne afgifter - Fy for fanden da !

Skal skattelettelser financieres af øgede energiafgifter ?


Regeringen har nu præsenteret sin store plan for skat og velfærd.
Især skatteplanen er blevet diskuteret, og ses som en stor sejr for de konservative.

Vi synes ikke at den er en sejr for ret mange.
Det er nemlig en plan, der giver med den ene hånd, og tager med den anden.

Nu er de skattelettelser som planen kan byde på af så beskeden størrelse for både høj og lav, at det nærmest er til at dø af grin over.
400 kr. årligt til pensionisten, og 10-15.000 kr. til millionæren. Nærmest latterligt lave beløb.
Der skal helt andre boller på suppen for at det kan mærkes.

Gad vide om pensionisten overhovedet kan mærke de ekstra 30 kr. om måneden, og om direktøren der arbejder 100 timer om ugen gerne vil undvære sin familie i endnu flere timer for at få et par ekstra tusser om måneden. Næppe.
De såkaldte "Dynamiske effekter", hvor man tror, at alle vil arbejde vanvittigt meget mere end de gør i forvejen, er en fis i en hornlygte. Selvfølgelig er der nogen der vil, men måske er der andre der istedet vil bruge en sådan skattelettelse til at sætte deres arbejdstid ned.

Selv om vi her i partiet sidestiller troen på dynamiske effekter med troen på julemanden, så ønsker vi sandelig også drastiske skattelettelser.
Af den grund, at jo flere penge man må beholde selv, jo større valgfrihed.
Det er umoralsk, at man skal betale over halvdelen af sine penge til stat og kommune, som så beslutter hvad pengene skal bruges til. Ofte kastes de i grams til helt unyttige formål, og til mennesker der ikke har hjælp behov.

Men skattelettelser skal være LETTELSER, ikke OMLÆGNINGER.
Regeringens skatteplan er det sidstnævnte.
Man giver nogle mindre skattelettelser, og til gengæld øger man prisen på energi.
Det er meget uheldigt af flere grunde :

Dels stikker man folk blår i øjnene, fordi de reelt selv kommer til at betale for skattelettelsen i sidste ende.
Dels er grønne afgifter i form af stigende energipriser en meget asocial skat, da den hovedsagelig går ud over folk med lave indkomster.
Lys, vand og varme skal alle jo bruge.

En reel skattelettelse bør modsvares af en indskrænkning af de offentlige udgifter.
Men sådan forholder det sig ikke.
Eksempelvis skal de "stakkels" forældre nu have forhøjet deres børnechek med 2000 kr. pr. barn.

Ordet "Grøn" er i den grad blevet så misbrugt, at det burde udgå af det danske sprog.
Siger en politiker ordet "Grøn" foran en kommende afgift eller anden politisk beslutning, så forventes det, at alle sluger den råt, for hvem vil dog have skyld for ikke at være grøn ?
Derfor kan både høje afgifter, og opførelsen af rædselsfulde vindmølleparker gå glat igennem, hvergang dette dødsensfarlige hurra-ord anvendes som trylleformular.

De radikale er - ikke overraskende - positive overfor regeringens skatteplan, men ønsker højere grønne afgifter.
I betragtning af partiets asociale profil, og fuldkommen manglende forståelse for folk med lave indkomster, kan dette ikke undre.
De radikale lægger meget vægt på den grønne miljøprofil. MEN, det er tom luft.
For det er jo energiaftifterne der skal financiere skattelettelsen. Hvad ville man reelt stille op, hvis alle pludselig halverede deres energiforbrug ? Ville man så sige, at det var en miljømæssig sejr ? Nej, man ville fordoble afgifterne, for at få de forventede penge i kassen.

Det oplevede flere mennesker under nyrup-regeringen. Nogen valgte at spare på energien, og vupti - så røg afgifterne i vejret.
Ville man virkelig gøre noget for miljøet, kunne man jo lægge en højere afgift på flybilletter, og man kunne helt forbyde indenrigsflyvning, der stort set er unødvendig efter at Storebældtbroen er kommet.
Og man kunne også søge at begrænse den meningsløse trafik af fx. frugter, der fragtes fra den anden ende af jorden og herop, selvom de samme frugter findes i rigelige mængder herhjemme.

Nej, det er næppe miljøet, som de grønne afgifter skal hjælpe. Det er bare en pæn måde at stjæle det tilbage, som man søger bilde befolkningen ind at den har fået.
Forhåbentlig er danskerne ikke SÅ store idioter at de hopper på den.
For hvis et flertal af befolkningen kan sluge denne narresut råt, så står det skidt til, og så vil vi overveje, og der bør ske kraftige indskrænkninger i stemmeretten.
.
Med indgåelsen af skatteforliget, lykkedes det endnu engang for Dansk Folkeparti at ydmyge de konservative helt og aldeles.
Selvom en smilende Bendt Bentsen udlagde det som en sejr (det skal han jo), er der ingen der bør være i tvivl om, hvem der har bukserne på.
Det er Pia og co. der bestemmer, hvor skabet skal stå.

Idag bekender stort set alle partier sig mere eller mindre til skatteplyndringssamfundet. Derfor er der brug for De Højreorienterede Svin. For DINE penge ligger bedst i DINE lommer.

1 kommentar:

Anonym sagde ...

Sikke en dejlig side :-) Hvorfor bærer flere skribenter på siden albanske månedsnavne?