tirsdag den 30. oktober 2007

De kendte og smukkes vagtparade !

Et lille udpluk af de mange ugeblade, hvor man kan finde nuværende og kommende folketingskandidater !


Så fik vælgerne endnu en kendis at stemme på.
Den tidligere nyhedsoplæser på det ræverøde DR, er den seneste i rækken af Se&Hør-politikere, som skal tiltrække dumme og apolitiske vælgere.


Ny Alliance må siges at være den suveræne danmarksmester i denne farvelade af mennesker der er kendte. Kendte for meget andet end lige netop politik.
Men også de konservative er godt med :
Først en bingoværtinde og tidliger sengekantsskuespiller, så en kendt SAS-pilot der var blevet helt, så en nok så kendt mavedanserinde, der senere blev DFer, så løsgænger og nu CDer.
Og nu altså Paula Larrain, der tidligere var ombejlet af de radikale, der forsøgte at få hende til at kandidere for et par år siden.


Partierne er jo fuldkommen ligeglade med hvad kandidaterne mener. De skal helst ikke mene noget som helst. De skal bare skaffe stemmer.
Ligeledes er kandidatere også ligeglade med hvad partierne mener. De skal blot virke som en platform der kan skaffe denne stjerneparade ind i folketinget.


Hvilke fortrin er det så lige præcis at netop Paula Larain har for at komme i folketinget, udover at se sød ud, og have været med i "Vild med dans", optrådt i ugebladenes sladderspalter, været nyhedsoplæser på DDR, hvor hun læste op af en rulle lokumspapir fra Reuters, for derefter at smække med døren, fordi hun fik mindre i løn end en kollega ? Sidstnævnte forekommer iøvrigt mere socialistisk end konservativt.
Dagens overskrifter i formiddagsbladene viser også med al ønskelig tydelighed, hvad det er man kender Paula Larrain for : "Vild med politik", og "Nu vil hun danse med Bendt", henviser til et nok så kendt danseprogram, der også tidligere har talt politikeren Klaus Bondam.


P.T. huserer en historie om, at Paula Larrain i første omgang forsøgte at blive kandidat hos Ny Alliance, men blev vraget.
En anden historie siger, at det var Ny Alliance der bejlede til den smukke pige.


Begge historie forekommer sandsynlige :
Det er meget sandsynligt, at det kendis-liderlige Ny Alliance gerne ville have den folkekære Paula Larrain ind i folden, og det er ligeså sandsynligt, at hun selv har meldt sig under fanerne.


Problemet med disse historier, og diskussionen af hvem der lyver, og hvem det taler sandt, er uheldig, da det flytter fokus væk fra det som sagen burde dreje sig om, nemlig at det er dybt pinligt for dansk politik, at det er kommet ned på et niveau, hvor form står så meget over indhold, at kandidatene hentes fra den kulørte presse og omegn.
Især er det pinligt for de to nævnte partier, men det er også hovedrystende, at danske vælgere sandsynligvis er så ugegavede, at de stemmer disse politikse amatører ind.


Ny Alliance er jo et nyt parti, men de øvrige partiers medlemmer må da få en underlig smag i munden, hvis de har gjort et stort stykke arbejde for partiet i mange år uden at få så meget som en beskeden plads på stemmesedlen, når de samtidig ser at en totalt uprøvet person kan gå lige ind fra gaden og blive opstillet i en sikker kreds, uden nødvendigvis at have sympatiseret med det pågældende parti tidligere.


Brugen af alle disse kendisser viser blot hvor indholdsløse de respektive partier er.
Ikke mindst det hensynende konservative folkeparti, der ved et tidligere valg forsøgte at få Michael Laudrup og Line Baun Danielsen til at stille op.


Det bliver spændende at se, hvordan alle disse uprøvede landsbytosser vil gebærde sig i det politiske liv, når festtalerne er forbi, og der skal laves noget så kedeligt som at udarbejde lovforslag og indgås forlig.


Man ville aldrig give en evnesvag adgang til at arbejde som læge på en operationsstue, blot fordi det havde været til afstemning på den lokale galeanstalt, men i politik gør det tilsyneladende ingenting, at landets fremtid skal lægges i hænderne på en flok amatører, der er stemt ind af ugebladslæsende og følagtige kvinder, der aldrig burde have haft stemmeret.


Det bliver spændende at høre Paula Larrains holdning til spørgsmål som fx. irakkrigen, udligningsreformen, ejendomsskatterne, daginstitutionerne, EU-traktaten og meget andet. Det vil vise, om hun er mere vild med politik end med sig selv.

Ingen kommentarer: