lørdag den 6. oktober 2007

De danske museer er nogle tøsedrenge !

De danske museer tør tilsyneladende ikke opbevare materiale af stor historisk værdi. Hvad skal vi så med dem ?


Ifølge Nyhedsavisen har de danske museer intet gjort for at indsamle muhammedtegningerne til opbevaring for eftertiden. Tegningerne må ellers siges at have historisk værdi, eftersom de udover at stimulere en debat om ytringsfriheden, der for alvor formåede at skille fårene fra bukkene, ligeledes affødte en større diplomatisk krise, og viste for alle, hvad muslimsk fundamentalisme står for.

Det er ganske enkelt for ynkeligt, at ingen museer tilsyneladende tør have tegningerne til opbevaring. Man er tilsyneladende angste for hærværk eller endog terror, men den der ikke er villig til at holde ytringsfrihedens fane højt, og risikere noget for den, fortjener den slet ikke. Dette defaitistiske knæfald for fundamentalistiske kræfter i vort land har vi kun den største foragt til overs for.

Museerne holder sig ellers ikke tilbage, når det gælder om at rage værdifulde klenodier til sig, der ikke er forbundet med nogen risiko, bortset fra tyveri. Når det gælder om at tage et gratis solbad i kunstens eller historiens lys, så er museerne mere end villige, men når der står den mindste smule på spil, så skal man ikke nyde noget. Dette siger os, at der ikke blot er for mange museer der agerer som nogle tøsedrenge, men også, at der ganske enkelt er for mange museer der modtager offentlig støtte.

Store musser som Nationalmusset, Statens Museeum for kunst og Vikingeskibsmuseet skal nyde offentlig støtte, da de varetager vor kulturarv, men det er på tide, at kassen bliver smækket i overfor de alt for mange andre musseer, der i denne sag har vist, at de ikke er værdige til at modtage en rød reje fra skatteyderne.

Måske burde man sætte et af museerne på museum, så folk i eftertiden kan se et fortidslevn, der repræsenterede nutidens behagesyge og fejhed.



Ingen kommentarer: