søndag den 28. oktober 2007

Helle Thorning vil være statsminister for enhver pris !

Thorning vil tilsyneladende gå sammen med hvem som helst for at indtage statsministeriet !



Helle Thoning vil gerne være statsminister. Det kan vi godt forstå, men vi kan kun have foragt til overs for, at hendes ønske er så stort, så hun synes at være villig til at gå sammen med fanden selv for at få sit ønske opfyldt.

Nu har Thoning til bevidsløshed gentaget det socialdemokratiske mantra om "Mere velfærd fremfor skattelettelser".
Med det i baghovedet, burde det undre den begavede vælger, at hun nu i sin iver efter at indtage statsministeriet, har luftet tanken om et samarbejde eller endog en regering bestående af Socialdemokraterne, Det Radikale Venstre, Ny Alliance og Det konservative Folkeparti.

Sjovt nok er det lige præcis de 3 partier der har været fortalere for skattelettelser.
Ny Alliance med et ønske om en flad skat på 40 % (hvilket burde få det til at løbe koldt ned ad ryggen på enhver socialdemokrat), Det konservative Folkeparti, der mere end nogen andre har ønsket en fjernelse af topskatten (noget der også burde få enhver socialdemokrat til at gyse) og Det Radikale Venstre, der ligeledes har ønsket skattelettelser på arbejdsindkomst.

Dette viser med al ønskelig tydelighed, hvor hule socialdemokraterne er.
De har øjensynligt ikke nogen anden politik end at komme til magten.
Det er fair nok, men så burde de sige det åbent.

At Thornings valgfraser ikke er andet end - fraser, det viste den første valgduel mellem partilederne på TV2.
Her sagde Helle Thorning :

"Danskerne betaler rigeligt i skat, men de får ikke den velfærd de har krav på, fordi regeringen vil give skattelettelser".

Vi lader den lige stå et øjeblik !

På den ene side siger hun altså, at danskerne ikke får god velfærd trods høje skatter, og i samme sætning siger hun, at der ikke skal være skattelettelser, så velfærden kan sikres.
Sætningen giver god mening hvis man skærer den sidste trediedel væk, eller hvis man skærer den første trediedel væk. Men hele sætningen i sammenhæng er noget gedigent selvmodsigende vås.

En mere begavet journalist havde selvfølgelig boret i denne gang sludder og vrøvl, der så tydeligt bar præg af, at Helle Thorning var kommet for skade at blande 2 udenadslærte fraser sammen, så de i sammenhæng ikke gav nogen mening.
Men jounalisten borede ikke, hvilket er typisk for den elendige danske journaliststand, der blot består af mikrofonholdere.

Desværre har Helle Thorning gode chancer for at blive statsminister. Det er selvfølgelig sørgeligt. Mest sørgeligt er det dog, at der muligvis ikke vil blive den store forskel på en kommende regering og den nuværende. Ikke sådan at forstå, at en Thorning-regeringen ikke vil være blodrød, men fordi den nuværende regering har eksisteret i 6 år med borgerligt flertal uden at føre borgerlig politik.
Måske vil de ligefrem have godt af en lærestreg, som et valgnederlag vil være.



Nu må Socialdemokraterne bestemme sig. Skattelettelser og statsministerpost, eller krav om mere velfærd og 4 år mere i opposition ?

Ingen kommentarer: