søndag den 6. juli 2008

Må vi snart være her ?

Nu vil flertallet af danske sundhedsidioter helt og aldeles jage rygerne væk fra det offentlige rum. også selv om rygningen foregår udendørs !Et flertal af danskerne støtter nu et forbud mod rygning, også udendørs hvor der er mange mennesker forsamlet, skriver ugebrevet "Mandag Morgen".
Mange ikke-rygende cafe-gæster er sure over, at rygerne optager alle de gode udendørs pladser i sommervarmen.

Ja, og hvad så ? Det er jo jeres eget lorteforbud der har måttet drive rygerne udendørs. Ikke bare på varme sommerdage, hvor alle gerne vil sidde udenfor, men også på kolde efterårsdage.

Den eneste årsag til, at ikke flere cafeer og værtshuse endnu har måttet dreje nøglen om, har været den redningsplanke, at deres rygende gæster kunne være udenfor.

Skrivende webmaster talte forleden dag med den lokale cafe-ejer der fortalte, at hans biks havde været tæt på at måtte lukke pga. rygeforbudet, men at den fine sommer, hvor rygerne kunne sidde udendørs, havde reddet cafeen på målstregen i første omgang.

Men det må de ifølge flertallet at de danske forbudstosser ikke længere.

Man vil dermed totalt hindre rygerne i at gå ud og more sig, hvad enten det er indenfor eller udenfor. De kan bare sidde derhjemme og se TV, hvis de vil nyde en smøg, medens de selvfede sundshedsfreaks hygger sig på byens in-steder.

Det er ufatteligt, at danskerne kan hoppe på den ene forbudsvogn efter den anden.

Hvad bliver det næste ? At man ikke må drikke øl udendørs, fordi det kan støde børnefamilierne ?

Lad os istedet få nogle børnefri cafeer, og lad os så få et cafe latte-forbud, så vi slipper for at se på alle de selvsmagende 30-somethings tøser i byens rum.

2 kommentarer:

Anonym sagde ...

Danskerne elsker at forpeste tilværelsen for deres naboer med tyveri, løgn og latin. Og der er meget løgn omkring rygning.

Selvfølgelig vil man dø af at ryge så meget, at kroppen ikke kan skaffe sig af med de skadestoffer, der er i røgen, og som derfor ophobes. Sådan er det med alle stoffer. De bliver til skadestoffer, når kroppen ikke kan komme af med dem.

Ingen taler om rygningens gavnlige sider. For en række sygdomme har man bevist en gavnlig effekt af rygning. Tarmcancer bla. har jeg ladet mig fortælle af en ekspert. Stress. Selv har jeg røget meget i mit liv, og jeg må erkende, at jeg nu, hvor jeg ikke ryger, savner de dejligt afslappende rygepauser med en kop kaffe eller en øl til.

Og løgnene om rygning er legio. Passiv rygning fx Der findes ikke én eneste sagligt sober undersøgelse, der kan dokumentere skadeligheden af passiv rygning. Ikke et eneste menneske er nogensinde død af passiv rygning.

Som i alle livets forhold skal alt foregå med måde. Mådehold. Når jeg i tidligere perioder var kommet over 40 grønne Cecil om dagen, så holdt jeg helt op, og lod der gå en 10 års tid, før jeg atter begyndte at ryge.

Mvh. Børge.

Anonym sagde ...

Helt korrekt, Børge !

De konstante "undersøgleser" man taler om vedrørende passiv rygning er ikke nødvendigvis specielt troværdige, og man hører sjældent om de der modsiger den gængse omfattelse.

Det er med garanti mere skadeligt at cykle på Nørrebrogade hver dag i myldretidens trafik-os.

Og som, ryger kan man jo sagtens være hensynsfuld. Hvorfor ikke bare have rygerum til rygere, og ikkerygerrum til ikkerygere, fremfor at forbyde alle at ryge ?

Og er man i sammme rum behøver man jo ikke ligefrem ryge op i næsen på den der sidder ved siden af. Man kan jo puste den anden vej.

Det var læge Tage Voss der sagde, at rygere oftere fik lungekræft end andre, men at ikke-rygere hyppigere fik tarmkræft.

Så den eneste forskel på om man røg eller ej var, om man foretrak at få kræft i lungerne eller tarmene.

Generelt er rygere også mere sjove og sociale mennesker end andre.

Mvh.

Webmasteren