onsdag den 2. juli 2008

Er religiøse mennesker dummere end andre ?

Så er kætteren Helmuth Nyborg atter på banen.

Vores gamle bekendte, Helmuth Nyborg, der vel efterhånden har udviklet sig som en pendant til Bjørn Lomborg, fordi han siger hvad han kan se ud fra nogle tal, er igen kommet i vælten.

Det har altid været populært at myrde budbringeren af upopulære budskaber. Det har også altid været populært at forvanske det der bliver sagt.

Nyborg skulle efter sigende påstå, at religiøse mennesker er dummere end andre.
Men det er ikke det manden siger.

Masser af tidens klogeste hjerner er dybt religiøse. Her i partiet, hvor IQen er langt over middel, bekender vi os ubetinget til kristendommen. Så det er ikke den enkelte religiøse, som Nyborg siger er dum.

Men Nyborg kan ud fra nogle tal om befolkningers IQ og deres tro på Gud se en sammenhæng mellem lav IQ og kraftig gudstro generelt.

Det er egentlig ganske logisk. Efterhånden som mennesket fik bedre hånd i hanke med egen skæbne, og ikke behøvede af bede til diverse sol- og regnguder for at kunne få en god høst, så sekulariseredes den vestlige verden langsomt men sikkert.

I lavt udviklede lande er man i langt højere grad overladt til skæbnen, og derfor er det kun ganske naturligt, at man søger hjælp hos højere magter.

Ligesom det er en kliche, at ikke alle muslimer er terrorister, men at mange terrorister er muslimer, forholder det sig på samme måde her :

Ikke alle religiøse mennesker er dumme, men mange dumme mennesker er religiøse.

Men hedder man Nyborg, Lomborg eller en hvilken som helst anden "borg", så skal man passe på med at udbasunere, hvad man læser ud fra tilgængelige tal.

Så bliver man - i overført betydning - brændt på bålet.

Den skæbne har ramt mange sandhedsvidner. Endda i helt konkret forstand.

5 kommentarer:

Anonym sagde ...

Sommetider har du brug for lidt hjælp, også selvom jeg, din besynderlige kærlighed til Tyskland fra før ww2 til trods, synes at du er en meget fornuftig fyr.

”I lavt udviklede lande er man i langt højere grad”. Her afslører du, at du på dårlige dage ikke er ret meget smartere end Jelved, Helved og Bundegården og resten af røven syvende division.

Du har ikke fattet, at folk vælger religion efter åndsevner. At svagt begavede vælger totalitære og perverse religioner som islam og socialismen. Ikke for at have noget at tro på, men for at have en undskyldning for at hade og slå ihjel.

Alle begavede er dybt troende, men det er en privat sag mellem dem og deres herre. Det kræver nemlig hjerne at ikke at forstå skaberværkets storhed.

Du lader jo ikke gerne mine kommentarer komme igennem, men kunne du ikke i anledning af sommeren lade denne få plads?

Mvh. Børge.

Anonym sagde ...

Kære Børge !

Tak for en udmærket kommentar.

En af Nyborgs pointer var også, at der var stor IQ forskel på lande med forskellige religioner.

Øverst stod lande med protestantisme og budhisme, dernæst katolske lande, næsten nederst i hierakiet lande med islam, og aller nederst afrikanske lande med polyteistiske religioner, som fx. stammer der dyrker regnguder, frugtbarhedsguder osv.

Tak for et godt indspark.

Og du er da altid velkommmen til at skrive på bloggen.
Det er alle, så længe de holder sig til emnerne, som du jo gør i dette tilfælde.

Mvh.

Webmasteren

Anonym sagde ...

Godt indlæg !
Øverst står formentlig de lande der har flest ateister. Eks. Schweiz, Østrig, Luxemburg, Danmark og Sverige.

Hvorfor har du ikke link til artiklen?

Mvh
ManInBurka

den feministiske psykolog sagde ...

Hvad er egentlig emnet, webmaster, andet end frustration over aldrig at have fået fisse?

Anonym sagde ...

Hvis dette er niveauet for feministiske psykologer, så forstår vi sandelig godt, at den maskuline modstand mod feminismen vokser.

Og er den feministiske psykolog virkelig uddannet psykolog, så må vi indrømme, at også på dette område har skatteborgerne penge været spildt.

Ingen evne til at holde sig til emnet, kun fiksering på sex.
Man læser vist for meget Freud på psykologistudierne.

For vores skyld kunne man godt nedlægge psykologi-uddannelsen.

For fremtiden vil kommentarer der ikke forholder sig til de konkrete emner,mestendels ryge i skraldespanden.

På den anden side er det jo meget skægt at se de ubegavede feminister gøre sig selv komplet til grin med deres idiotiske kommentarer. Så måske skulle man alligvel overveje at lade de mest latterlige indlæg blive stående.

Mvh.

Webmasteren