torsdag den 24. april 2008

Folketingsmedlemmerne pønser på en lønforhøjelse på 22 %. Til sig selv !

Vi vil ha` meeeer i løn !
Vi vil ha`meeeer i løn !
Men er I det værd ?Ifølge TV2s Nyheder har ledende politikere fra regeringspartierne planer om at bevilge sig selv en klækkelig lønforhøjelse.


I vanlig smårød stil valgte TV2 at vinkle historien ved at holde denne planlagte lønforhøjelse op imod de "stakkels" offentligt ansattes lønkamp.


Men disse to ting har ikke noget med hinanden at gøre, og det er yderst uheldigt, at en kommende lønforhøjelse til politikerne skal bruges som argument for højere løn til offentligt ansatte.


Istedet for denne småkommunistiske logik, at bruge politiker-lønninger som argument for højere lønninger til visser grupper, burde man konkret se på, om politikernes ønske om en højere løn er rimelig.


Lad det være sagt straks : Hvis der er tale om de politikere der p.t. har sæde på Christiansborg, så burde lønnen ikke sættes op, men snarere ned.

Skulle de belønnes efter evner og positive resultater, burde de snarere betale for at være MFere, end have penge for det.


Men det betyder ikke, at vi er imod en højere løn til MFere. Vel at mærke hvis det er MFere der er lønnen værd.

Derfor er en lønforhøjelse på de påtænkte 22 % både for høj og for lav, forstået således, at de nuværende politikere ikke er det værd, men samtidig er forhøjelsen alt for lille hvis man ønsker at tiltrække dygtige mennesker fra erhvevslivet til Chirstiansborg.


I gamle dage var politkere midaldrende mænd der var drevet af idealisme, og som ikke fik nogen stor økonomisk vinding ud af det.

Men idag er politiker-klientellet skiftet ud med grådige sludrebøtter, klidmostre og forvoksede konfirmander, der ikke ser politik som et kald, men som et springbræt til karriere og økonomisk vinding.


Når vi alligevel regeres af politikere, der ikke betragter politik som et kald, så kan vi ligesågodt skifte dem ud med virkelige professionelle, der er deres løn værd.

Kan vi således trække driftige erhvervsfolk til, så kan man for vores skyld godt mangedoble vederlaget, så det er attraktivt for de dygtige.


Problemet er, at lidt tørre erhvevsfolk, der ikke gør sig udi lufttomme fraser og tarveligt sofisteri, der skal lefle for vælgerne, måske har svært ved at blive valgt i kampen mod de veltalende sleske politikere.


Derfor vil vi foreslå, at der indføres en regel om, at kun folk der har en formue på mindst 50 millioner kr. kan vælges til folketinget.

Gennem deres formue har de bevist en vis dygtighed, modsat de nuværende politikere, som næppe nogen private virksomheder med respekt for sig selv kunne drømme om at ansætte.


At skatteyderne skal hoste op med højere lønninger til de nuværende politikere, ville svare til at hælde pengene ned i et sort hul.

4 kommentarer:

RettenTilSelvforsvar sagde ...

Vi skal sgu ikke have rigmænd til at bestemme over Danmark. De ville sælge hele molevitten til højestbydende, endnu hurtigere end de nuværende politikere allerede gør.

Vi burde derimod sætte lønnen ned til 20-25.000 om måneden, og dermed sikre at folk ikke gør det for lønnen, men stadig kan leve af det.

Anonym sagde ...

Sådan set ikke uenig.

Det bedste ville selvfølgelig være et folketing bestående af idealister med en beskeden løn.

Men hvis vi alligevel skal betale tårnhøje lønninger til mennesker der ikke er idealister, så kan vil ligesågodt få nogle dygtige kynikere, fremfor nogle udygtige.

Mvh.

Webmasteren

RettenTilSelvforsvar sagde ...

Jeg er ikke enig.
En dygtig kyniker er i mine øjne ikke bedre end en fornuftig og idealistisk amatør.
Stalin og hans slæng var også dygtige kynikere, og dem så jeg helst ikke ved magten.

Anonym sagde ...

Idealisme er godt, men ikke nogen garanti for fornuftigt lederskab.

Stalin var jo også en slags idealist, men det kom der jo bestemt ikke noget godt ud af.

Hans menneskerettigheds-charter fra 1938 forhindrede ham som bekendt ikke i at forårsage millioner af menneskers død.

Mvh.

Webmasteren