onsdag den 12. marts 2008

Et verdensmesterskab til Danmark !

Danmark er nu verdensmester i skattetryk !
We`re red, we`re white, we are Danish Dynamite !



Danmark har nu fået et verdensmesterskab.
.
Det er bestemt ikke et verdensmesterskab vi er stolte af. For en gangs skyld er det et titel, som vi godt kunne unde svenskerne.
.
VERDENSMESTERSKABET I SKATTETRYK !!
.
Det er pinligt for en regering, der kalder sig borgerlig/liberal, at man nu kan føje dette til sit cv.
Men det er en helt naturlig følge af, at staten smider penge i grams til alverdens ting.

Hvor man burde koncentrere sig om de naturlige fællesopgaver såsom : Politi, forsvar, sygehusvæsen, skolevæsen og anlæggelse af veje, så ser vi i stigende grad, at staten bruger penge på alskens pjat. Livsvarige kunstnerydelser, børnechecks, fertilitetsbehandlinger, gratis mad i børnehaver og skoler, og tilskud i lange baner til dit og dat er med til at øge skattetrykket.

Der er brug for at der luges kraftigt ud i denne gavebod.

Men der er også brug for en omlægning af skattesystemet. Det er nemlig uretfærdigt på flere måder.

For det første straffer det den flittige, og belønner den dovne.

De der gennem arbejde eller andet forsørger sig selv, står i et ydende forhold til samfundet, fordi de gennem skattesystemet betaler til alle de, der modtager ydelserne, og som dermed står i et nydende forhold til det.

Men der er også noget andet galt, og det er fordelingen af skattebyrderne.

Der har været fokuseret meget på den progressive beskatning, som vi selvfølgelig er modstandere af, da det staffer dem der gør en ekstra indsats.

Men man har glemt at fokusere på en anden vigtig ting, og det er hele fradragsjunglen.

Vi ønsker en anden type skattesystem. hvor alle betaler en kopskat. Da alle har samme rettigheder i samfundet, fx. lige adgang til uddannelse, sygehusvæsen m.m., er det også rimeligt, at alle yder det samme.

Indkomstskatten straffer derimod folk der tjener penge, og belønner dem der denderer den.

Men så længe at indkomstskattesystemet opretholdes, er det vigtigt, at ingen blot kan læsse sin skat over på naboen.

Men det er lige præcis det der sker, når vi har et skattesystem der indeholder så mange fradrag.

Et af de mange fradrag er rentefradraget.

Selvom vi ikke bryder os om at betale skat, så er rentefradraget og andre fradrag ikke rimelige.

Idag kan man trække 1/3 af sine renteudgifter fra på selvangivelsen. Det betyder altså, at den der stifter gæld, fx. til overforbrug, ny bil eller stort hus, kan sende noget af regningen for renterne videre til andre skatteydere.

Dermed belønner systemet de der stifter gæld, og straffer de der sparer op, eller som blot nøjes med at købe det de har råd til.

Hvori ligger den dybere visdom i, at alle skal være med til at betale folks gæld ?

Systemet straffer således ikke blot de arbejdsomme, men også de der ikke har gæld, ligesom det belønner de dovne, og de der har et overforbrug.

Som sagt ser vi helst indkomstskatten afskaffet, men indtil da, så skal systemet i det mindste ikke bygges op, så en gruppe kan vælte sine byrder over på andre.

Derfor må hele fradragssystemet saneres.

Der er heller ingen ret og rimelighed i, at religiøse grupperinger har skattefradrag. Tro er en privatsag, og det er helt urimeligt, at andre indirekte betaler for folks gudsdyrkelse.

For hver krone man kan trække fra, opkræves der en ekstra krone hos de der ikke kan trække noget fra.

Et asocialt system.

Heldigvis er flere partier i folketinget, bla. regeringspartierne, begyndt at se på fradragene, ikke mindst rentefradraget.

Det må hilses velkomment, men det er vigtigt, at de penge som staten får ind ved at afskaffe fradragene, går til skattelettelser for alle, og ikke bare ryger ned i statkassens umættelige sorte hul, der vel nærmest kan betegnes som et omvendt danaidernes kar.

Problemet er blot, at man anstændigvis ikke kan afskaffe et sådant fradrag fra den ene dag til den anden.

Mange mennesker har jo planlagt og prioriteret ud fra de nuværende regler.

Derfor er det nødvendigt med en gradvis aftrapning, og ikke den skandaløse praksis som Nyrup-regeringen anvendte, da den beskar rentefradraget i en håndevending, og dermed efterlod mange mennesker, der havde handlet langsigtet ud fra gældende lov, med en lang næse.

Man kan starte med at sige, at lån der optages fra nu af, ikke længere er rentefradragsberettigede.

Ligesåvel som man ikke skal kunne trække renteudgifter fra, ligesåvel burde afkast i form af renteindtægter, aktieudbytte og kursgevinster gøres skattefri.

Det nuværende skattesystem er altså forkert på 2 punkter :

For det første betaler man alt for meget i skat, fordi staten bruger pengene på alskens uvedkommende ting.

For det andet er skattebyrderne helt ulige fordelt, bla. ved at det straffer de, der arbejder og sparer op, og belønner de der stifter gæld.

Der er brug for en skatterreform. Ikke småjusteringer med radicoole grønne afgifter, men en virkelig reform, så Danmark hurtigst muligt atter kan overlade det kedelige nyvundne verdensmesterskab til svenskerne.

1 kommentar:

Anonym sagde ...

Med alle de nasserøve, kunstnere, private virksomheder på statsstøtten og en betydelig flok dumme og inkompetente politiker og embedsmænd - så skal der sateme penge til !

Samtidig føder vi på selvsamme mennesker der vil boycutte vores varer. Vi brødføder en masse negere der end ikke evner at etablere det der kan ligne en fungerende minimalstat.

Jo der skal penge til.

/Tolder