torsdag den 23. september 2010

Liberal Alliance har sat sit hold : Lidt kendis, lidt familie og lidt cafe latte !Nu har Liberal Alliance offentliggjort navnene på sine 9 spidskandidater.

De der havde forventet økonomiske sværvægtere som : Asger Aamund, Lars Sejer Christensen og Torben Mark Pedersen, må være slemt skuffede.

Det hold Liberal Alliance stiller med er overraskende tyndt, i forhold til de kræfter partiet burde kunne byde på.

For ganske kort tid siden udtalte Anders Samuelsen noget i retning af, at der ikke ville blive tale om folk der var kendte for mere poppede ting.

Derfor forekommer det lidt besynderligt, at en af de 9 spidskandidater er kuglestøderen Joakim B. Olsen, der bla. har været med i - ja, gæt selv : "Vild med dans".

Åh nej ! Ikke igen !, fristes man til at sige.
Liberal Alliance skal passe på, at de ikke begår den samme fejl som Ny Alliance, hvor det var kendissernes vagtparade. Resultatet blev et skuffende valg, og kendissernes exit fra folketingsgruppen kort efter valget.

Joakim B. Olsen er uden tvivl et begavet og sympatisk menneske, men det virker noget plat, når man bare kan komme ind fra gaden og få en topplacering på partiets liste, fordi man er kendt. Kendt for noget helt andet end politik og samfundsdebat.

Det eneste vi ved om Joakim B. Olsen politisk er, at han tidligere har stemt på Venstre og Socialdemokraterne, og har Arnold Schwarzenegger som forbillede. Og så har han efter eget udsagn en passion for politik.

Det lyder jo meget godt altsammen, men at det alene skulle berettige til at blive spidskandidat, det er helt usandsynligt. For så kunne næsten enhver idiot blive spidskandidat.

Selvfølgelig spiller kendthedsfaktoren den afgørende rolle, og dermed forekommer det ikke troværdigt, når Anders Samuelsen understreger, at det sandelig ikke er fordi Joakim B. Olsen har været med i vild med dans.

Jo det er ! Om ikke pga. Vild med dans, så fordi han er kendt som en fremragende idrætsudøver.

De 4 nuværende spidser i L.A., Simon Emil Ammitzbøll, Anders Samuelsen, Villum Christensen og landsformanden Leif Mikkelsen besætter helt naturligt 4 af de øvrige spidskandidaturer.

Så er der 4 tilbage.
Selvom en overvældende majoritet af Liberal Alliances medlemmer (ihvertfald dem der har været med hele tiden) er mænd, så besættes de sidste 4 pladser af 3 kvinder.

Den ene er Anders Samuelsens søster, Mette Bock, og man aner et nyt familie-dynasti i dansk politik.
Med vores kendskab til Mette Bock er der her tale om en klar venstre-drejning af partiet.
Hun har tidligere giver udtryk for synspunkter, der ligger mere tæt på SF og de radikale.

De 2 øvrige er nogle tjekkede 30-somethings fra det velkendte cafe latte-segment:

Den noget poppede, men på mange måder ret fornuftige, Anne Sophia Hermansen, og den for os forholdsvis ukendte Mette Riisager, der tidligere har været opstillet for de radikale.

Som rosinen i pølseenden kommer Ole Birk Olesen, der jo er mest kendt for 180 grader, der - ganske rammende - er blevet kaldt for "Liberal Alliances partiavis".
Han deltager i adskillige radiodebatter, og er en skarp liberal debattør.
Mindre overbevisende har han været som smagsdommer i det ugentlige program på DR2.
Her gjorde han nærmest en dyd ud af sin totale uvidenhed om kunst.

Anders Samuelsen udtalte vist også på et tidspunkt noget i retning af, at spidskandidaterne ville være folk med organisatorisk og politisk erfaring.

Det er bestemt ikke alle på hans 9-mandshold der kan leve op til det.
Til gengæld har han nu fået hevet en sports-kendis, et familiemedlem og et par selvbevidste unge smukke kvinder ind i folden.
Og det i et parti der ellers mestendels består af vrede unge mænd, der ikke er kendte for deres præstationer på hverken idræts-banen eller dansegulvet.

Tiden vil vise, om det var et klogt valg.

1 kommentar:

Anonym sagde ...

Godt indlæg.

Hvis LA kommer ind, så bliver det som et spand heste, der løber i hver sin retning.

3 måneder senere stiftes så et nyt parti, som jeg vil foreslå kalder sig Latterlig Alliance.

Pauseklovnenes parti.