søndag den 19. august 2007

Med lov skal man land bygge !

Lov er lov, og lov skal holdes !


Lad det være sagt straks : Vi er modstandere af den nyikrafttrådte rygelov, som vi finder er et angreb på den personlige frihed.

MEN, når der er vedtaget et lov, så er det samfundets pligt at se til, at loven overholdes.
Det er ganske enkelt for slapt, at man lovgiver med den ene hånd, medens man med den anden signalerer, at man ikke det næste stykke tid har tænkt sig at kontrollere, om den bliver overholdt, og forøvrigt i første omgang slet ikke vil straffe overtrædelser af den.

Dette er begyndelsen til enden for enhver retsstat.
For uanset hvor tåbelig en lov er, er det systemets pligt at kontrollere at den bliver overholdt, og at straffe lovovertrædere.
I modsat fald undergraves retssystemet totalt. Tilliden til det, og respekten for det, vil lide et knæk.

Her i partiet har vi skam stor respekt for civil ulydighed mod de mange tåbelige og frihedsindskrænkende love som borgerne udsættes for.
Men uanset om man ryger hash (hvilket vi mener at man skal have lov til), skjuler en asylansøger i sin kælder, eller ryger på et værtshus, så skal man - selvom man følger sin samvittighed - straffes for sine lovovertrædelser.

Såfremt alle blot kunne bryde de love, som man ikke brød sig om, uden at det fik retslige konsekvenser, så ville vi ende i det rene anarki.
Derfor er det en skandale, at man ikke vil sørge for, at den ikrafttrådte rygelov bliver overholdt. Man kunne i det mindste have holdt sin kæft med det.
Det ville svare til, at politiet sagde, at i de næste 14 dage ville der ikke være fartkontrol på vejene.
Det er på tide, at samfundet tager sine egne love alvorligt. Hvad skal vi ellers med dem ?

Ingen kommentarer: