torsdag den 9. august 2007

Se så at få fjernet tvangslicensen

En af DRs mere lødige udsendelser. Prøvebilledet !
.
.
Tænk hvis man gik ind i en forretning, og blev påtvunget en vare, som man ikke havde bedt om. Mon så ikke at forbrugerombudsmanden ville reagere ?

Anderledes med DR. Hvis man er den heldige indehaver at et TV eller en PC med tilhørende modem eller bredbånd, så skal man betale godt 2000 kr. om året i licens, eller "Medieskat", som de radikale så gerne vil have den døbt.
"Du betaler ikke for at se DR, men for at eje apparatet" lød det i et OBS-program for nogle år siden. Enhver ved at det er noget gas, eftersom det er DR der scorer licenskronerne.

Licensen er igen et eksempel på en meget uheldig skat.
For det første er det endnu en skat der vender den tunge ende nedad. De med små indkomster rammer hårdest.

For det andet er det en skat på viden, forstået således, at den der surfer rundt på internettet for at blive klogere, skal betale til DR.

For det tredie indbyder de mange penge som DR får ind, til uhørt frådseri.
Værst er selvfølgelig skandaleeksemplet med rædselsbyggeriet, der skulle puste lidt liv i den dødssyge Ørestad. En foreløbig budgetoverskridelse på 600 millioner er det blevet til.

Ligeledes giver man kønne og smilende studieværtinder tårnhøje gager for at sidde og læse op af en rulle lokumspapir fra Reuters. Et job der kunne udføres af enhver studerende.

Og hvorfor i alverden skal DR bruge penge på ligegyldige underholdningsprogrammer, og programmer om haven og om børnefamiliens hverdag ?

På den politiske front må DR ligeledes siges at have en rød slagside.
Israel og republikanerne i USA kommer altid under kniven, hvorimod man ikke hører meget om Kina, Cuba, Nord-Korrea og morderiske høvdinge i Afrika.
Og man skulle helt hen til noget så absurd som flagafbrændinger af dannebrog, før der var visse arabiske stater som for første gang kom til menigmands kendskab.

På debatfronten er det næsten altid Mogens Lykketoft, Thøger Seidenfaden og Carsten Jensen der fører an, eller ihvertfald altid får det sidste ord. Og det er jo som regel det man bedst husker.

DR har lavet masser af kvalitetsudsendelser, og det manglede selvfølgelig også bare med de mange penge man får.
Men absurd nok er det lige på disse områder, at programmerne skal slagtes, for at financiere ørestadsfrådseriet.

Mange af P1s bedste programmer har måttet lade livet, og på TV har man end ikke mere hverken et filmmagasin, et bogprogram eller et kulturprogram.
Kun smagsdommerne, der da er ganske underholdende, er blevet tilbage.

I stedet for at bruge penge på de mange kampagner og licensklapjagter, burde man tage konsekvensen og sige, at da stort set alle har TV, kan man ligesågodt afskaffe licensen, og så istedet gennem kulturministeriet og undervisningsministeriet yde et vist tilskud.

For det der må være DRs opgave er: Undervisning, kultur og generel oplysning. Alt andet, som quiz-shows, film, sport, poppede serier o.lign. kan i rigt mål ses på 1000-vis af andre skodkanaler.

Vi ønsker således et langt smallere, langt mere begavet, langt billigere og langt mindre rødt DR.
En lille station som DK 4 har bevist, at man for små midler kan lave ganske seværdigt TV, når blot man holder lidt igen på frådserierne.




DRs Ørestadståbelighed har foreløbig overskredet budgettet med 600 millioner kr. En dyr omgang for licensbetalerne.

Ingen kommentarer: