onsdag den 26. januar 2011

Farvel til Henriette Kjær !


Endelig !
Langt om længe smider Henriette Kjær håndklædet i ringen, og dermed gør hun både sig selv, Det konservative Folkeparti og ikke mindst landet en stor tjeneste.

Ret beset er det en frådende og ondkabsfuld formiddagspresse, som vi ingen sympati har for, der har skubbet bag på. Men skylden ligger først og fremmest på hende selv, og ikke på den påståede "pressehetz".
.
Faktisk er vi også ret ligeglade med om Henriette Kjær skylder penge væk pga. overforbrug. Hvem gør ikke det ?
Det er ikke særlig sympatisk, men må være en sag mellem hende og hendes latterlige vælgere i Jylland.

Politisk set vil vi ikke huske Henriette Kjær for noget som helst godt, men der er ingen grund til at remse alle hendes lyder op her. Hendes eneste kvalifikation har været, at hun er køn, og skal vi give hende et enkelt point må det være, at hun trods alt er mere borgerlig end gennemsnittet af den konservative folketingsgruppe, og at hun har været en rimelig dygtig ordfører.

Selvom hun øjensynligt har levet over evne, og stiftet gæld, kommer hun næppe - med en god ministerpension - til at mangle smør på brødet. så ingen medlidenhed herfra på den konto.
Med folketings-vederlag, ministerløn og det nok så berømte "rejsetillæg" som hun fiflede sig til vha. en pro forma-adresse, har skatteyderne betalt hende rigtig mange penge.

Sidstnævnte vidnede allerede dengang om en noget flosset moral.
.
"Skylder du ikke dine vælgere en forklaring", spurgte en dum og emsig journalist.
NEJ, det gør Henriette Kjær ikke. Eftersom hun bliver i Folketinget til næste valg, skylder hun da ikke vælgerne noget som helst hvad det angår.

Generelt hilser vi det velkomment, hvergang et magtliderligt kvindemenneske under 50 får et gok i nøden. Først var det Lene Espersen, idag Henriette Kjær. Nu håber vi bare på, at turen snart kommer til Margrethe Vestager og Helle Thorning.

Måske bliver 2011 et jubelår, hvor vi langt om længe kan få stoppet de dumme kællingers vagtparade i dansk politik. Der kan for alvor komme gang i sagerne, hvis rød blok taber valget. Så sidder Thorning, og måske også Vestager, langt ude på taburetterne.

Inden man glæder sig for tidligt over Henriette Kjærs afgang, bør man kaste et blik på hvem der skal afløse nende som gruppeformand og politisk ordfører.

For de gamle som faldt, er der ny idioter over alt.

Det gælder også i Det konservative Folkepariti.
Istedet for at udnytte Kjærs afgang til at besætte posterne med kvalificerede mennesker, der kan løfte partiet op, så har Barfoed valgt at gøre Carina Christensen til politisk ordfører, og Tom Behnke til gruppeformand.

Selvom der er meget få kloge hoveder at tage af i den konservative folketingsgruppe, så ligner det et nyt selvmål af partiet.

Mest i øjnefaldende er det, at Tom Behnke skal være gruppeformand.
Manden er en politisk vejrhane, der vendte rundt på en tallerken, da det stod klart, at Fremskridtspartiet lå i ruiner.

Istedet for som sin hæderlige bror, Kim Behnke, at forlade politik, valgte Tom Behnke at gå ind hos Det konservative Folkeparti, der på væsentlige områder står for det stik modsatte af det han selv stod for i Fremskridtsparitet.

Bla. var Tom Behnke en varm tilhænger af fri narko; og han var/er ligeledes tilhænger af dødsstraf.
EU anså han for at være et kommunistisk projekt, og afviste assylansøgere ville han kaste ud med faldskærm.

Ovenstående kan man selvfølgelig have delte meninger om, men det er svært at se hvordan det skulle harmonere med Det konservative Folkepartis program.
Det gør det heller ikke, så derfor mener Tom Behnke idag det stik modsatte.
.
Carina Christensen blev i sin tid vraget som kulturminister. Hun var fuldkommen anonym på sin post, og det er svært at se at hun skal kunne løfte en så vigtig opgave som at være partiets ansigt udadtil.

Men det er ikke usandsynligt at den sympatiske, og måske noget undervurderede Carina Christensen, kan overraske positivt.
Selvom vi havde fundet det mere naturligt at posten var gået til Helge Adam Møller, så er det muligt, at Carina Christensen kan blive en joker. Vi tvivler, men vi ønsker hende oprigtigt held og lykke.

Mange tror, at Det konservative Folkeparti bliver udslettet helt. Det tror vi ikke på.
Det kan næppe blive værre for Det konservative Folkeparti end det er nu.

For HVIS det kunne, så ville det allerede have været sket !Ingen kommentarer: