torsdag den 4. november 2010

Thor Pedersen forlader Folketinget !

En erfaren politiker takker af !

Ved næste valg kommer Folketinget til at sige farvel til flere af de bedagede herrer. Det gælder bla. Niels Helveg Petersen, Jesper Langballe og Søren Krarup.
Nu har så også Thor Pedersen meddelt at han ikke genopstiller.

Thor Pedersen har siddet 25 år i Folketinget, og haft hele 4 forskellige ministerier, og det er ærligt talt også mere end rigeligt efter vores smag. Politik bør ikke være et så langt karriereforløb.

Men når det er sagt, så kan vi kun begræde, at Folketinget mister endnu en erfaren gammel rotte, der vel er en at tingets dygtigste medlemmer.
Han er ovenikøbet den eneste politiker der har haft mod til at true med at ville erklære Sverige krig. Grundlaget, at han ville have fjernet Barsebäck, var vi ikke enige i, men det er forfriskende, at vi stadig har folk på tinge, der er villige til at gå i krig med Sverige.
Hans udmelding faldt dog ikke i alles smag. Hverken den humorforladte svenske statsminister Carl Bildt, eller de snerpede radikale svagpissere, kunne se komikken.

Nu skal vi så sige farvel.
Personer over 60 år er i forvejen en sørgelig mangelvare i dansk politik, der efterhånden fuldkommen domineres af unge mennesker.
Vi gætter på at Thor Pedersen og de øvrige ældre fratrædende medlemmer, vil blive afløst af nogle dumme snakkemaskiner under 35 år, som ikke har den livserfaring som burde være et naturligt krav til en folketings-politiker.

Thor Pedersen har måske aldrig haft den store folkelige appeal, men det er i vores øjne kun et plus. Han har været en dygtig og stålsat politiker, som der desværre kun er meget få tilbage af i Folketinget.
Af samme grund har han selvfølgelig været udsat for smålig forfølgelse fra venstrefløjen, bla. da SF havde ondt i røven af at han boede mere i sit sommerhus end på den landejendom hvor han havde folkeregisteradresse.

Vi ville finde Thor Pedersens exit helt uproblematisk, hvis vi levede i en sund kultur, hvor et andet erfarent og dygtigt menneske overtog hans plads.
Men vi lever desværre i en syg ungdomskultur, hvor overfladiskehed, populisme og dumhed får lov at herske. Det er for nutidens vælgere langt vigtigere, at politikerne er unge og lækre, end at de er dygtige og erfarne.

Søren Krarups og Jesper Langballes afløsere tør vi ikke gisne om, for DFs medlemmer har ofte en noget anden baggrund end de øvrige partiers.
Men for både Niels Helveg Petersen og Thor Pedersen tør vi godt gætte på afløserens CV :

Født efter 1975, kvinde, akademisk snakkeuddannelse, ingen større erfaring med andet end ungdomspolitisk arbejde, ligner en reality-stjerne, dum som et bræt.

Trods visse politiske uenigheder med de 4 ovennævnte herrer, må vi begræde deres exit, fordi det med usvigelig sikkerhed vil blive langt værre med deres afløsere.

Ingen kommentarer: