mandag den 15. november 2010

Nyt fra Stasi-Danmark : 60 dages fængsel for indlæg på aktiedebat !

Pas på hvad du skriver af smalltalk på en aktiedebat. Ordet er IKKE frit. Bagmandspolitiet har et øje på hver finger !


En mand er netop blevet idømt 60 dages fængsel for kursmanipulation. Hans brøde var, at han ligesom 100-vis af andre vrøvlehoveder har skrevet noget nonsens på en aktiedebat.

http://epn.dk/samfund/article2246049.ece

Enhver der kender blot en smule til de aktiedebatter der foregår på nettet, ved at der mestendels er tale om små-investorer og amatører, der gerne vil lege store aktieanalytikere.
Og enhver der har større formuer på spil ville aldrig tage alt det vrøvl der står på debatterne alvorligt.

Derfor virker det komplet overdrevet, at manden nu er blevet beskyldt for forsøg på at kursmanipulere Vestas-aktien.
En aktie der er så omsat som Vestas, kan ikke manipuleres af et lille tåbeligt indlæg på en aktiedebat, der forøvrigt vrimler med lignende indlæg hver dag.
De der virkelig har råd til at smide store summer ind gør næppe brug af indbildt eller påstået insiderviden fra en anonym debattør.

Bagmandspolitiet forfølger nidkært alle små fisk der gebærder sig med aktiehandel på nettet. Flere er blevet dømt for at manipulere med kurserne vha. strakshandel, selvom dette kun er muligt for meget lidt omsættelige aktier, og dermed for meget små beløb.
Manipulation er fx. en mulighed i meget små børsnoterede selskaber. Men ikke i Vestas. Ikke for små-investorer.
Desuden er banker ikke forpliget til at tilbyde straks-kurser. Det vælger de frivilligt, og agerer dermed i højere grad spillebørs end børs.

Derimod behøver man ikke den store indsigt for at se, hvad der foregår foran investorernes næsetip hver dag: Kapitalstærke køber eller sælger ofte en aktie i helt skæve kurser uden der er noget belæg for det. Dermed kan de dumpe kursen på en aktie, eller få den kunstigt op. Derfor kan en aktie uden nogen tilsynelandende grund fare 10 % op om formiddagen, og ryge 20 % ned om eftermiddagen. Meningen er selvfølgelig at de store prøver at få de små investorer til at hoppe på limpinden, og købe dyrt eller sælge billigt. DET gør bagmandspolitiet ikke noget ved, for det er åbenbart lovligt, ligesom det også er fuldt lovligt at lave "Shorting" der reelt mere burde høre hjemme på et spille-casino end på børserne. Enhver der har midlerne, kan shorte en sund virksomhed ned i det rene lort, og ødelægge det for 1000-vis af aktionærer.

Bagmandpolitiets praksis er reelt en klapjagt på de små amatør-investorer, og tillige et angreb på ytringsfriheden.
Med fare for at blive beskyldt for kursmanipulation, understreger vi, at nedenstående er et
CITAT fra det debatindlæg, som den pågældende mand blev dømt for :

"Emne: Kæmpe ordre til Vestas (VWS). Har talt med 2 indflydelsesrige medarbejdere fra Vestas, som uafhængigt af hinanden bekræfter en kommende mega ordre fra Kina. Hvilken reaktion tror i, at markedet vil have på dette? Tror selv at vi får kursen over de 400 snart, men nu må vi bare vente og se om alt falder i hak for os Vestas aktionære!!! God weekend."

Hvad med om Bagmandspolitiet og myndighederne begyndte at forfølge de store fisk, istedet for at spilde skatteydernes penge på at jage nogle små-investorer for deres uskyldige fuldemandssnak på en netdebat ?

Lorteland !

Ingen kommentarer: