torsdag den 11. juni 2009


Messeren ikke stueren i Euroland!

http://nyhederne.tv2.dk/politik/article.php/id-22942684.html?rss

Spidsborgerligheden har altid de samme kendetegn: Skidtvigtig, Lurepassende og Berøringsangst. Sådan har den altid været, og sådan vil den vedblive med at være.

Det spidsborgerlige dyr har med sin enestående tilpasningsevne og sleske opportunisme smukt gledet gennem alle historiens systemskifter, og har altid kunnet arbejde sammen med hvemsomhelst. Det sidste naturligvis kun når det var nødvendigt, og under moraliserende protest. Det nok værste eksempel verdenshistorien kan fremvise, er da vestmagterne i 1945 forrådte hele østblokken til Stalin og hans afstumpede efterfølgere.

'Tidligere' venstrefløjsere bliver generelt hurtigt stuerene. Det tager nogenlunde samme tid, som det tager at gøre et gennemsnitsbarn renlig. Tænk blot på en af Tysklands tidligere udenrigsministre, der ikke tabte noget ved som ung mand, at have været kommuvoldsbølle. Han skulle lige have begået den samme brøde, med næsten en hvilken som helst anden politisk holdning.

Siddende rundt omkring på høje poster, har vi også herhjemme nogle stykker, der lydeligt har hyldet en ideologi, der har sendt små 100.000.000 mennesker i døden og holdt vel omkring 4.000.000.000 andre under slavelignende forhold. Det betyder intet, de skal blot bruge tretrinsraketten: At de måske har været lidt naive, væve noget om demokrati - der nok skal tolkes som folkedemokrati - og ellers i tide og utide galpe op om menneskerettigheder. De troede og tror stadig på det gode i mennesket.

Nu er vores Morten ikke bange for at sige sin mening, hvilket i endnu mindre grad gælder Mogens Camre. Mon ikke Morten og Mogens af samme årsag på sigt vælger at arbejde sammen med mere hæderlige samarbejdspartnere dernede, og måske får trukket Europa i den rigtige retning. Væk fra fedtspillernes store luvslidte keglebane, væk fra spidsborgernes og venstrefløjens taberkurs.

Hvis den økonomiske krise kommer til at kradse lidt hårdere, vågner mange måske en dag op og indser, at de er blevet proppet med brød og cirkus, mens den bløddyragtige 68-(de)generation har forvandlet deres nabolag til en ghetto, deres kultur til et miskmask og deres fremtid til en skrotbunke af forfejlede sociale eksperimenter.

Ingen kommentarer: