lørdag den 28. juli 2007

Hvorfor skal Hr. og fru Jensen medfinanciere de fines finkultur ?

Her er så kulturpaladset hvor man med 600 skattekroner i bagdelen kan nyde italiensk operaskrigeri og bournounville- frankofile skabagtigheder.
Der kan være en vis ræson i, at kultur der ikke kan klare sig på de fri markedskræfters præmisser nyder er vis støtte.
I dag sker det politisk, ganske vist gennem armlæneprincippet, men er det rimeligt at det sker af den vej ?
I gamle dage var det kongen der var mæcen. Det er kongehuset langtfra idag, fordi man har mere travlt med at køre rundt i Porcher med 400 km. i timen, dyrke vin, sejle kapsejlads eller gå til fester.
Derfor træder staten nu til. En farlig udvikling. Den der støtter styrer.
Kulturstøtten er asocial, da den flytter fra nogen der ikke har, til nogen der har.
Hvorfor skal man betale hver en krone hvis man går til Stones-koncert i Parken. Mennesker der ofte er på S.U. eller ikke har meget at rutte med, når hr. og fru Hellerup kan tage ind til halv pris på det Kongelige Teater for at se nogle bøsser i lange underbukser svanse rundt til nøddeknækkeren.
Det hænger ikke sammen.
Og for at gøre tingene være, så går abonnementerne inde på Det Kongelige Teater i arv. Dvs. at hvis fru Gyldenkrone går bort, så arver hendes familie retten til abonomentet, medens andre, der jo har betalt det samme i skat, kan få en lang næse.
Forøvrigt vender vi os stærkt mod den aldersfascisme der hedder "Ung Opera". Som om en 36 årig skulle have flere penge end en 34 årig.
Vi forlanger at kulturstøtten omlægges, eller helt fjernes.
Bevares. vi ved godt at der er kvalitetsforskel på Wagner og Johnny Reimar. Men har støtten fået flere "almindelige mennesker" til at gå til fx. ballet ? Vi tror det ikke, og det var i første omgang dem som støtten vel egentlig var beregnet på.
Nu er det i stedet overklassen, der nasser på andres penge.
Socialt ? NEJ, ASOCIALT !
Hvoror skal folk som Hassan og Søren betale for, at hr. og fru Helleúp skal kunne rende i Det Kongelige teater til halv pris for at se nogle skabagtige svanse rende rundt i lange underhylere ?

Ingen kommentarer: