torsdag den 26. februar 2009

Tilfældet Sverige : Lev 10 år længere !

Forsiden fra "Vagttårnet" eller for en svensk sundhedkampagne ?
Gæt selv !

Det lettere debile dagblad, BT, har for øjeblikket en artikelserie kørende, der handler om, hvordan danskerne gennem øget sundhed kan forlænge livet med op til 10-20 år.

Nu kunne man selvfølgelig være ondskabsfuld nok til at spørge, om det ville være nogen god ide at befinde sig så mange år ekstra på en planet, der bliver mere og mere overfladisk, kurturløs, voldelig og ulidelig.

Og hvorfra har så alle disse fantastiske sundhedsråd deres udspring ?
Sverige !

Hvor tit hører vi det ?
Erfaringer fra Sverige har vist .....
En undersøgelse i Sverige konkluderer ....

Jah, gode skinhellige Sverige !

Her dør man ikke i samme omfang af fedtlever og rygerlunger som danskerne.
Her holder man sig i live lidt længere, og dør af kedsomhed.

Eller også dør man om kort tid med en krumsabel i maven pga. en katastrofal indvandrerpolitik.

En svensk sundhedsguru har skrevet en bog med nogle banale råd, som stort set alle har fået tudet ørerne fulde af, fra de var børn :

"Med den rette kost kan du bekæmpe kræft, diabetes og andre livsstilssygdomme og få flere sunde år at leve i. En ny bog, »Maten som botar« (Mad der virker, red.), af den svenske ernæringsekspert Per Ove Lind peger på en lang række sunde madvarer, som kan få afgørende betydning for vores sundhed ".

Sikke dog et orakel.

Problemet er bare, at påstanden ikke holder vand.
Fx. er diabetes en arvelig sygdom (diabetes A / i modsætning til "gammelmandssukkersyge") og kan ikke bare holdes fra døren ved at æde svensk øko-mad.

Den tid, som vores elendige kadaver opholder sig på jorden, er i høj grad prædestineret i generne, og tillige afhængig psyken - om man er fyldt med positiv eller negativ energi - har meget mere at sige.

Selvfølgelig FORLÆNGER man ikke ligefrem livet ved dagligt at indtage 80 cigarer og 4 flasker snaps, men nyere forskning har givet sundhedstosserne en lige venstre, og konstateret, at særligt LIVSFORKORTENE er det heller ikke.

Folk der er ikkerygere får fx. hyppigere tarmkræft end rygere, og alkoholikere lever faktsik kun i gennemsnit et år kortere end afholdsfolk.

Med en dårlig arvemasse kan man æde alt det røde peber, og alle de porrer man vil.

Det hjælper næppe på livslængden, men måske på den dårlige samvittighed, der jo især er så udbredt i Sverige.

Lægen Tage Voss, der aldrig kunne drømme om at løbe en tur, undvære sin morgendram eller sine 60 daglige cerutter, har da foreløbig rundet de 90.

Ikke pga. sin livsstil, men pga. sine gener.
Og fordi har er tilfreds med det han gør.

"Har man lyst til at løbe en tur på 15 km. og få røde kinder skal man gøre det. Har man ikke lyst, skal man sandelig lade være.
Det er uendelig lidt man kan gøre for at forlænge livet"

Det sagde Voss i en TV-udsendelse for et par år siden, og han har fuldkommen ret.
Som et eksempel på et livsforlængende element foreslog den ellers ret røde doktor, at man jo kunne afskaffe den lede indkomstskat.
Det kunne skabe optimisme i befolkningen, og få dem til at glemme, hvor glædsesløst alting var blevet.
Han burde jo have Nobelprisen.

Bøger som Hr. Per Ove Linds er direkte farlige.

Dels bilder de folk ind, at de gennem en kedelig livsførelse, hvor alt hvad der er sjovt og smager godt skal væk, kan få et meget længere liv.

Og dels lokker de 3-400 kr. op ad lommen på folk, hvergang der udgives en ny bog, der er den samme gamle løgnagtige vin på nye flasker.
De fleste vil jo gerne leve 10 og længere, så pengene ruller henover disken, og forfatterne til de mange sundhedsbøger kan grine hele vejen ned til banken.

Mon ikke at den eneste konsekvens er, at folk der vil leve 10 år længere, blot opnår, at deres økonomi lever 10 år kortere, hvis de bruger for mange af deres penge på den slags uvidenskabelige bras ?

2 kommentarer:

Anonym sagde ...

Grønsager giver lange ører og hængenosser.

Anonym sagde ...

Så rammer sundhedshysteriet også Hjemmeværnet.

http://www.hjv.dk/Nyheder/Sider/Sundhedskalfremiforrestegeled.aspx


Næst efter kællinger i burka, er det mest ulidelige syn kællinger i militær- og politiuniformer.

I stedet for at lege røvere og soldater burde hun være hjemme ved kødgryderne og tilberede en gang sund og nærende måltid mad til hendes (hjemmeværns)mand - som ekempelvis flæskesteg, gule ærter eller en portion stærk chilligryde serveret med mørkt øl.