Tine Ak-og-ve Huggenberger vejrer morgenluft i form af et nyvalg, hvis statsministeren skulle sige farvel og tak !
En af webmasters yndlingsaversioner, Tine Aurvig- Huggenberger, der har levet et fedt liv for arbejdernes fagforeningskontingenter, er frustreret over, at vi ikke får et nyvalg, hvis statsministeren skulle få den nok så berømte NATO-post.
Udover det forkastelige i at give sig til at sælge skindet før bjørnen er skudt, er fruens overvejelser aldelse latterlige.
Netop hjemkommet fra skiferie, skriver Aurvig-Huggenberger i en klumne bla. :
"VI ANDRE KAN SÅ bekymre os over, at vi øjensynlig ikke får valget. Hvis Anders Fogh Rasmussen damper til Bruxelles for at indtage NATO's hovedkvarter, er der noget, der tyder på, at han har tænkt sig at gøre, som dengang Krag overdrog statsministerposten til Anker uden at udskrive et valg."
.
MEN JEG SYNES NU, det kunne være rart at få afprøvet mandaterne. Pyha, vil mange sige, vi har finanskrise og nedgang i økonomien, vi har brug for tryghed og kendte rammer, vi skal ikke have valg, vi skal satse på det, vi kender – og det trygge.
Måske, men da de to føromtalte herrer ikke ligefrem indgyder tryghed og ro i mit lille hjem, ville jeg foretrække, at befolkningen fik muligheden for selv at bestemme, hvem der skal være landets statsminister – og ikke, at posten går i arv fra far til sønner."
Nej, hun så vel hellerere at statsministerposten gik i arv fra mødre til døtre, selvfølgelig med den "rette" rød-feministiske observans.
Nu tror vi ikke på, at Aurvigs hjem er påfaldende lille i betragtning af den stjernegage hun har suget til sig.
Det kunne lige passe, at der skulle udskrives valg, blot fordi regeringslederen træder tilbage.
Hvad skulle begrundelsen dog være for det ?
Krag sagde jo i 1972 : "Den parlamentariske situation er uændret. Regeringen fortsætter. Det betyder imidlertid ikke, at statsministeren fortsætter "
Helt rigtigt set, og i fuldkommen tråd med god dansk parlamentarisme.
Her i landet har vi altså ikke præsidentvalg, men regeringer der kan samle 90 mandater, og typrisk med formanden for det største regeringsparti som statsminister.
Det er klart at Huggenberger ønsker et valg, for der er jo alt at vinde, og intet at tabe.
Ville hun have haft samme holdning, hvis Nyrup i 90erne pludselig havde overladt magten til en eller anden socaialdemokratisk fnadderabe ?
Hvad nu hvis flertallet af vælgerne fx. foretrækker Pia Kjærsgaard som statsminister, men VKO ikke kan samle flertal. Hvordan vil Huggenberger stille sig til det ?
Det er nemt at høre, at Huggenberger lige er kommet hjem fra ski ferie, for hun har grangiveligt haft mere end een ski` på.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar