fredag den 29. august 2008

Tysk censur håndhæves af dansk politi !

Danmark hjælper Tyskland med at fængsle personer der har "forkerte" meninger, herunder folk der spiller "ond højreekstremistisk musik" !


Gennem tre år har det tyske forbunds­politi efterforsket en sag om salg af højreekstremistisk musik. I dag blev en tysker og en dansker anholdt her i landet og fremstillet i grundlovs­for­hør.
Anholdelserne skulle være foretaget af Nordsjællands Politi, hvor man ikke umiddelbart ønsker at kommentere sagen.

Det skriver TV2 Nyhederne.

Så er det vi spørger : Hvad i alverden kommer det Danmark ved, at Tyskland har en udemokratisk lov, der sætter folk i fængsel hvis de har forkerte holdninger ?

Det er intet mindre end skandaløst, at Nordsjællands Politi skal bruge ressourcer på at håndhæve en fascistoid tysk lov, hvor alene det at give udtryk for en rabiat holdning gøres kriminelt.
Nazister og holocostbenægtere kan risikere op til flere års fængsel, selvom de ikke har begået vold, eller fremført trusler mod enkeltpersoner.


Selvom vi ikke her i partiet har den ringeste sympati for nazisme, så har vi heller ingen som helst sympati for en lov der kriminaliserer holdninger.


I Danmark er vi dog også godt med, ligesom resten af Europa. Blandt andet med den nok så kendte "racismeparagraf".

Men Tyskland er gået et skridt videre, og det bør ikke være de danske myndigheders opgave at lege det tyske tankepolitis forlængede arm.

Hvis det er med henvisning til, at der er tale om at Tyskland er et EU-land, så ville det være interessant at se, om de danske myndigheder ville udvise lignende samarbejdsvillighed, såfremt en irsk kvinde havde fået en abort i Danmark.

Mon ikke der ville lyde et ramaskrig, hvis hun blev sendt hjem til retsforfølgelse i Irland ?

Med mindre den omtalte "Højreorienterede musik" indeholder konkrete trusler mod enkeltpersoner, så burde Danmark prioitere ytringsfriheden noget højere.

Lad såvel venste- som højrefløjen udgive deres lort.

Ligesålidt som staten skal være aktør når det gælder om at forgylde alverdens tonedøve idioter med skatteydermidler, ligeså lidt skal staten blande sig i hvad folk udgiver, så længe det der udgives ikke krænker dansk lov.

3 kommentarer:

stine sagde ...

og så har den irske kvinde i dit eksempel endda slået en anden person i hjel og ikke blot kommet med udtryk for sin holdning - eller nårenej, hvis ikke man er født, er man ikke en person, uanset hvor levende man er...

Anonym sagde ...

Det skal blive sjovt at følge denne sag og se om Danmark vil udlevere de anholdte til videre forfølgelse i Tyskland. Især set i lyset af at Tyskland konsekvent har nægtet at udlevere Nazi-morderen Søren Kamm, som må formodes at have delt nogenlunde ens synspunkter som de hersens musikelskere, på et eller andet plan ihvertfald. Kan i se dobbelmoralen og den totale ironi der råder her?

Anonym sagde ...

"hvis ikke man er født, er man ikke en person"

spændende stalinistisk tankegods...