onsdag den 20. august 2008

Gesundheit macht Frei !


Den folkekære sanger, Kim Larsen, melder sig nu i kampen mod sundhedsnazisterne, der i høj grad forsøger at at regulere borgernes liv med kampagner og forbud.

Rygeloven er et grumt eksempel på, at staten forsøger at blande sig i alt, i sundhedens hellige navn.

Det er kommet så vidt, at man tilsidesætter den private ejendomsret.

En værtshusejer må ikke længere selv bestemme, om gæsterne på hans beværtning må ryge.

Kim Larsen har nu spyttet en god sjat penge i en kampagne mod rygenazisternes chikanerier, og han har givet den sloganet "Gesundheit macht Frei".

Det har nu udløst kritik fra en uventet kant.

Ikke fra sundhedstosserne, som man skulle tro, men fra en gammel modstandsmand, der er forarget over er man bruger en vending, der tydeligt leder tanken hen på Auswitz og holocost.

Synspunktet lyder umiddelbart plausibelt, for kan man trivialisere en så stor katastofe som Holocost i kampen mod et latterligt rygeforbud ?

Men tænker man sig om, så er der jo ikke tale om at gøre grin nazismens ofre, men derimod at påpege, at den tankegang der ligger bag rygeloven, er uhyggelig og totalitær.

Selvom rygeloven i den store sammenhæng kun er en lille ting, er den udtryk for en fascistoid livsopfattelse, hvor staten i den gode sags tjeneste skal regulere mennekers liv ned til mindste detalje.
.
Nazityskland var det første land i verden der fik en anti-ryge-lov, og i det hele taget havde nazistene en opfattelse af at befolkningen skulle være sund og vital.
I Hitlerjugend var målet, at ungdommen skulle være stærk som stål fra Krupps.
.
Når man ser nutidens mange sundhedskampagner er det ikke svært at se en vis lighed, nemlig at moder stat skal opdrage befolkningen fra vugget til grav i at leve det "rigtige" liv.
Og hvor går forøvrigt grænsen for hvordan man må bruge sproget ?
Må man så heller ikke kalde en kvindelig politiker for en heks, med henvisning til, at stakkels kvinder blev brændt på bålet for 400 år siden ?

Og er det at gøre grin med psykisk udviklingshæmmede, når man kalder en lov for åndssvag ?

Uanset sprogbrugen, så hilser vi Kim Larsens kampagne velkommen.

Det er på tide, at der kommer et modspil til alle de hellige skatteyderfinancierede sundhedskampagner, der i bedste fald er fuldkommen virkningsløse.

2 kommentarer:

Anonym sagde ...

Jeg er ikke vild med Kim Larsen, men her giver jeg ham ret.

Hans brug af nazismen som referencen for sundhedsgalskab er lige i øjet. Hitlers totalitære ideer om sundhed er jo ikke til at skelne fra Christiansborgs.

Mvh. Børge.

Anonym sagde ...

Hvis ikke man kan se forskel mellem Hitlers tiltag og de tiltag der gøres fra Christisnborg, fejler ens hjerne et eller andet usundt. Måske skyldes det for megen røg og for lidt motion, hvilket som bekendt skader blodomløbet i hjernen.... ;-/

I henhold til den rendyrkede pladderliberalisme har enhver jo lov til at tage livet af sig selv gennem et misbrug.
Fair nok at danskerne vil ryge, drikke, sprøjte og æde sig ihjel. Problemet er bare, at det kommer der en usund, svagt og ulevedygtig samfund ud af. Samtidig dræner misbrugernes sygdomme og skavanker sundhedsvæsnets ressourcer, så de virkeligt syge ikke kan blive behandlet.

Jeg finder de helt rimeligt ikke at skulle indånde tobaksmisbrugernes røg. Jeg finder det helt rimeligt, at regeringen forsøger at få reduceret horden af fede slaskede kællinger, kvabsede slatne unge mænd og småfede middelalderlige mænd.
Jeg finder det helt rimeligt, at regeringen forsøger at få farlige kemikalier fjernet fra vores fødevarer og fra vores omgivelser. Jeg finder det helt okay, at regeringen sikrer sine borgere de beste mulige livsbetingelser og dermed sikrer nationalstatens overlevelse.
Jeg finder det helt rimeligt at en regering forsøger at forbedre folkesundheden, blot der ikke er tale om forlorne og forkvaklede tiltag baseret på politisk korrekthedsmani eller statens trang til at tømme borgernes lommer.

En sund sjæl i et sundt legeme er ikke Hitlers opfindelse, men almen sund fornuft.

Jeg troede iøvrigt at dette var en højreorienteret blog og ikke endnu en pladderliberal højrefløjs-wanna-be blog./Tolder (neofascist)