lørdag den 17. maj 2008

Hold nallerne væk fra TinTin. Mr. Spielberg !Måske burde vi søge om statsstøtte til at filmatisere Herge`s mesterværk, Tintin i Congo !


Her i partiet har vi en vis beundring for Steven Spielberg.
Han laver ganske vist rædselsfulde og barnlige film.
Tænk blot på tåkrummende blockbustere som børnefilmen E.T. og den lettere etnocentriske Indiana Jones.

Men han kan tjene knapper, og han er en god republikaner, og det er to ting vi her i partiet sætter stor pris på.

Men nu er turen kommet til Tintin, som også skal hollywoodificeres, og her må vi sige stop.

B.T., kvindernes overfladiske sladreorgan nr. et, skriver idag :

Spielberg napper TinTin
Selvom hele verden med spænding venter på den nye Indiana Jones' film, har instruktør Steven Spielberg allerede kastet hjertet ind i sit næste projekt. 'Tin Tin'.16. maj 2008, 15:41 Opdateret den 17. maj 2008, 0:55 Af Susanne Johansson I CANNES
Der er planlagt tre film. Og fra starten har aftalen været, at Spielberg skulle lave nummer ét, instruktør Peter 'Ringenes Herre' Jackson den anden. Mens nummer tre var mere usikker.Men tilsyneladende er den spøjse tegneserie-helt så sjov at arbejde med, at Spielberg og Jackson nu har besluttet, at instruere den tredje film sammen.- Peter og jeg er partners, som Spielberg siger.Mens titelrollen skal spilles af Thomas Sangster, skal Andy Serkis – der var Gollum i 'Ringenes herre' tage sig kærligt af Kaptajn Haddock.


Vi kan kun sige : Hold nallerne væk.

TinTin kan ikke sættes på film, og da slet ikke i tidens politisk korrekte og feminiserede verden.
TinTin-bøgerne er blottet for kærlighed og sex, og de kvinder der optræder i serien udstilles som nogle tåbelige furier, som Bianca Castafiore, eller de rene hekse, som fx. general Alcazars kone, som han på ynkelig vis kalder "min due".

På amerikansk film må man, i den politiske korrektheds navn, snart hverken ryge eller drikke, eller kalde etniske minoriteter for fnadderaber. Så hvordan ialverden skulle der være plads til seriens absolut mest menneskelige figur, Kaptajn Archibald Haddock ?

Titin er så farveløs, både i sin spejderdrengeagtige personlighed, og i sit udseende, at han vil være en kedelig figur at arbejde med for selv den bedste skuespiller.


Der er gjort et enkelt forsøg på at få Tintin overført til lærredet i filmen "Tintin og de blå appelsiner". Det faldt ikke heldigt ud.


Vi frygter at en spielbergsk Tintin får gjort kaptajn Haddock til ikke-rygende afholdsmand, og får Tintin til at forelske sig i et eller andet stupidt kvindfolk.


Herge, Tintins skaber, var forøvrigt ret hånlig over for USA.

I en sekvens i Tintin i Amerika kommer prototypen af den "onde" kapitalist og giver en indianerhøvding nogle penge med bemærkningen : "Her, gamle hornugle. 25 dollars. I får en time til at forsvinde"


Derfor vil Spielberg selvfølgelig satse på de mere adventure-agtie Tintin-albums som Soltemplet og Racham den Rødes skat.


Vi imødeser resultatet med skepsis og krumme tæer.


Måske skulle vi her i partiet søge statsstøtte til at filmatisere mesterværket Tintin i Congo. Så kunne vi måske langt om længe få den racismedom, som vi så længe har ønsket os.

2 kommentarer:

Mikael sagde ...

Hørt!

Tintin er i sig selv absolut ingenting. Hergé tegnede ham med et intetsigende rundt ansigt, ingen humor, lutter spejderdyder. Han ryger ikke, han drikker ikke, han går i korte bukser. Selv Terry har mere personlighed end Tintin.

Tintin er ikke helten i historierne. Han er en katalysator for den kreds af vanvittige og groteske figurer, der omgiver ham, og som driver historien frem.

Man kan frygte, at Spielberg gør ham til slags Indiana Jones og glemmer "bi"personerne, som er de egentlige helte/skurke.

RettenTilSelvforsvar sagde ...

Som det skrives på Wikien (http://en.wikipedia.org/wiki/Tintin_in_the_Congo):

"In August 2007, a complaint was filed in Brussels, Belgium, by a Congolese student, Bienvenu Mbutu Mondondo, who was studying political science, and claimed the book was an insult to the Congolese people. Public prosecutors are investigating, and the Centre for Equal Opportunities and Opposition to Racism warned against political over-correctness.

Publishers Weekly reported on October 1, 2007, that "Little, Brown Books for Young Readers, which had been planning to publish Tintin in the Congo... has quietly pulled the title from its fall list"

Jag har ikke læst den siden jeg var helt lille. Tror sgu jeg skal finde den frem igen.