tirsdag den 19. juni 2007

Rygeloven er endnu et utåleligt attentat på den personlige frihed


I løbet af kort tid træder den nye rygelov i kraft. En lov, der i det hellige helse-flips navn vil gøre rygeren til paria, hvor han end befinder sig.
Diverse sundhedsapostle og bekymrede "eksperter" har fået politikerne til at lave en lov, der kun kan anses som værende et groft anslag mod den personlige frihed.

Selvfølgelig skal folk ikke udsættes for passiv rygning når de ikke ønsker det, og derfor er det iorden, at der er en rygepolitik på halv- og heloffentlige steder som fx. skoler, offentlige kontorer o.lign. (På disse steder kunne man have særlige rygerum som der tidligere har været).

Men at diktere bla. restauranter, cafeer og værtshuse at der ikke må ryges der, er et overgreb på den private ejendomsret.

Ligesåvel som ejerne af etablishementerne suverænt burde kunne bestemme hvem de vil have som kunder (det må det HELLER IKKE !!), ligesåvel bør de selvfølgelig selv bestemme, om der skal kunne ryges på stederne. De er nemlig DERES, og ikke statens.

De der ikke kan lide lugten i bageriet, kan finde et andet, hvor der ikke må ryges.
Med alle de fanatiske ikke-rygere der er, skulle det jo ikke være svært at finde et marked for ikke-ryger cafeer, og således skulle alle kunne blive glade og tilfredse.

Man hører ofte ikke-rygere sige, at de bliver "forhindret" i at gå i byen, når der ryges på stederne. Snik-snak. De kan blot søge til ikke-ryger stederne, eller selv åbne en cafe.
Sidstnævnte mulighed har rygerne jo ikke med den tåbelig rygelov.

Ud fra et sundhedsmæssigt synspunkt er loven ligeledes tåbelig. Der må nemlig gerne ryges på steder der er mindre end 40 kvm.
Enhver der har været udsat for passiv rygning ved, at det er betydeligt værre at befinde sig i et lille rygerum end i et stort.
Det er ganske enkelt en egoistisk lov, da den reelt søger at udelukke rygerne fra cafe- og værtshuslivet.
Ikke blot rygener bliver tabere i denne sundheds-klapjagt, men ligeledes det mange ejere af cafeer, restauranter og værtshuse.

Ingen tvinger ikke-rygerne til at søge ind hvor der er røg, men de vil til gengæld tvinge rygerne ud.
Det skal der laves om på.





















We`re gonna smoke them out !







2 kommentarer:

Tarik sagde ...

Helt enig! Og fri hash!

Anonym sagde ...

Her er et yderst interessant bidrag til debatten om rygning:

Penn & Teller - Bullshit - 2nd Hand Smoke/Baby Bullshit

http://www.youtube.com/watch?v=PmUHWieUoF8