mandag den 22. december 2008

Prisen som "Årets mest tåbelige dagblad""Ordener hænger man paa Idioter,Stjærner og Baand man kun Adelen gier,men om de Mallinger, Suhmer og Rother,man ej et Ord i Aviserne ser.Dog, har man Hjærne,kan man jo gjærne undvære Orden og Stjærne."

P.A. Heibergs vise ord er aktuelle.

Vi ser alskens talentløse brancher hylde sig selv med ligegyldige statuetter til levende og døde.

Nu er det lettere debile dagblad, Politiken, hoppet med på vognen, og vil uddele en række priser til mere eller mindre idiotiske manifestationer.

Politiken er indbegrebet af dansk selvhad. Det fremmede er meget meres "spændende".

Årets gade, årets bar, årets håb og andre ligegyldige ting, sættes til afstemning.

Helt i tråd med den kulturradikale og anti-nationalistiske ånd, der præger Politiken, skal alt det nominerede natruligvis være så internationalt og anti-dansk som overhovedet muligt.

Mht. de 5 nominerede som årets spisested, må man fx. spejde langt efter det gode kolde danske bord med sild, flæskesteg, rødkål, frikadeller og gule ærter.

Det er sushi, indisk, fransk og italiensk der står på menuen, krydret med det dyrplagende produkt : Fois de gras, der åbenbart ikke giver levebrødshumanisterne søvnløse nætter.

Dyrene er også blevet betænkt, og her er elefant-stedet i Zoo blevet nomineret i kategorien "Årets ide".

Mon ikke at elefanterne er ligeglade med, om de holdes fanget i et murstenshus, eller i Norman Fosters post-modernistiske gaskammer, som Politiken har nomineret ?

Dyr har det vel bedst i deres rette omgivelser, og ikke som fotomodeller for en krukket kunstners byggeri.

Blandt de nominerede til "Årets Københavner" finder man daværende statsminsiter Anker Jørgensen.

Uden tvil en rar mand, men huskes vel især for at køre Danmark økonomisk i sænk

Ligeledes kaldte han Reagan for "En skydegal cowboy", og rejste verden rundt med sit fremragende engelsk "We want to dont".

Lige en statsmand efter Politikens hjerte.

Til prisen som "årets gade" finder man bla. Sundevedsgade, Helgolandsgade og Sønder Boulevard.

Vesterbro er vel uden tvivl Københavns mest røvsyge bydel, men i Politikens optik er den spændende og hip.

Det må skyldes de mange knivstikkerier, prostituerede og etniske grønthandlere, som Politiken anser som kulturberigende.

De der har fået brandet Vesterbro som noget godt og berigende, må være i stand til at sælge sand i Sahara, eller lort på dåse.

At man kan nominere Københavns kedeligste gade, Sønder Boulevard, må skyldes, at Politikens redaktion har kigget forkert på kalenderen. Det ER altså ikke den 1. april.
Man kunne ligesågodt nominere hovedgaden i Bramming eller Holsted som et spændende sted.

I kategorien "Årets smutter" havde man en god lejlighed til fx. at udpege Claus Bondam eller Ritt Bjerregaard, eller den skandaløse beslutning at give de unge bøller et nyt ungdomshus på skatteydernes regning.

Men nej.

Så sprængfarligt må det ikke være.

Charlottenborg og Vega er nomineret.

Og af mere politiske emner har man valgt at håne de københavnere, der ikke bryder sig om at Gammel Strand skal ødelægges til fordel for en metro-station.

Politikens jury udtaler :

"Man begynder at frygte, at københavnerne mest af alt er et reaktionært og skeptisk folkefærd, der er bange for alt nyt. Eller at hvis der skal bygges noget nyt, så skal det i hvert fald ikke ske lige der, hvor de bor«.

Ja, det er sandelig også forfærdeligt i Politikens optik, at københavnerne er for "reaktionære" og ikke kan se det saliggørende i, at byen bliver ødelagt af radicoole højhusprojekter, moderne kunst og metrorædsler.

Lad os få alt det gamle lort væk i en fart, så de evnesvage borgerrepræsentanter kan sætte nogle mindermærker for sig selv. Det synes at være holdningen på Politiken.

I kategorien "Årets håb" har man bla. nomineret DRs nye koncertsal i Ørestaden.

Dette dyre byggeri, der skal erstatte den gode gamle koncertsal har fundet vej til jury-medlemmerne hjerter, længe inden man har fundet ud af, om det er de mange penge værd .

Man har også nomineret "Årets cafe", "Årets bar" og fanden og hans pumpestok.

Det eneste der mangler er vel en kategori som "Årets mest tåbelige dagblad".
Her må Politiken være topkandidat til prisen.

Ingen kommentarer: