søndag den 28. december 2008

Evnesvage vælgere dumper Foghs regering

Ifølge det "såkaldte" dagblad BT. dumper vælgerne Foghs regering.

Den dom kan vi ikke være uenige i, men det klinger hult, når den kommer fra de selvsamme mennesker der har indvalgt Foghs regering.

Man har altså en demokratisk ret til hvert 4. år at skille sig af med det man ikke bryder sig om.
Gør man ikke det, ligger man som man har redt.

Danske vælgere er som tøffelhelten Adam af Bremen i Holbergs "Den politiske kandestøber" der er så dygtig til et søkort at forstå, men så elendig til et skib at føre.

Det er på tide at begrænse stemmeretten.
Idag kan både kvindfolk og evnesvage (to stærkt sammenfaldende grupper) få lov til at sætte et tilfældigt kryds på en stemmeseddel.

Siden kvinder og børn fik stemmeret, er vesten gået ad pommern til.

Kan man ikke lide Fogh-regeringen, kan man jo stemme anderledes.
Problemet er, at alternativet indtil idag har været værre.
Derfor er det godt, at vi er på stemmesedlen næste gang.

2 kommentarer:

AN sagde ...

Enig. Det er absurd, at der ikke stilles nogensomhelst krav om forudsætninger for medbestemmelse i sammensætningen af landets ledelse.

Dog er det ikke så simpelt, at grænsen for det absurde lige går ved mænd/kvinder. Fx. ser vi her på bloggene en stribe meget kompetente kvinder.

Desværre er det vel inden længe sådan, at det også er ligemeget. Politikerne i Danmark kan kun sidde og administrere EU's direktiver, og de egentlige magthavere i EU, de er slet ikke valgt.

Letsindig sagde ...

til AN:

At stoppe valgret for kvinder vil dog være en klar forbedring. Det er ikke så væsentligt at finde den præcise grænse. Enhver grænse, som forbedrer det nuværende stemmekvæg, er at foretrække for den nuværende grænse.

Vi kunne f.eks. også sætte valgretten generelt op til 35 år. Stadig en klar forbedring.