tirsdag den 14. oktober 2008

Pinligt niveau på danske universiteter !

Fra netavisen "180 grader" kan man læse nedenstående "overraskende nyhed".
:
"Studerende fra danske universiteter er ikke dygtige nok til at opfylde danske virksomheders behov. Danske uddannelsesinstitutioner ikke fokuserede nok, lyder kritikken fra flere virksomheder, der derfor må søge mod udlandet for at hente specialiseret arbejdskraft."

Nej, selvfølgelig er danske studerende ikke dygtige nok.
Dels pga. en latterlig rundbordspædagogik, og så den ide, at alle folks forkælede unger skal studere.

Da webmaster startede på Københanvs Universitet, var det kun 3 % af en årgang, og halvdelen af dem dumpede velfortjent.

Nu kan enhver tosse blive lukket ind i disse hellige haller, i lighedens og feminismens navn.

Derfor er Danmark, på pinlig vis, blevet stimuleret til at tage udenlandsksarbejdskraft.

Det betyder bla. at man dræne u-landene for de ressourcer, som de selv har så hårdt brug for.
Hvad siger den hykleriske venstrefløj til det ?

Idag er det sprogløse og historiløse børn man sætter ind på de universiteter, der tidligere var forbeholdt eliten.

5 kommentarer:

Anonym sagde ...

Da jeg havde bestået studentereksamen først i 60’erne, havde Polyteknisk Læreanstalt et adgangskrav til elektronikstudiet på ug- (svarer til 12 i snit efter 12 og 13-tals skalaerne). Polyteknisk Læreanstalt var et ekstremt elitært sted, og spejlede dermed det meget høje niveau, Dansk teknisk industri havde dengang.

Læser man ældre teknisk litteratur, så vil man se, at Danmark kunnen-mæssigt var i verdensklasse, og vi havde opfindere ingen kunne måle sig med. Overalt i verden var der dyb respekt. Harddisken er opfundet af en dansker. Den er jo blot en videreudvikling af trådoptageren.

Så gik Danmark fuldt og helt over til socialismen, og for uddannelsesstederne betød det, at hvad ikke alle kunne lære, skulle ingen lære. Dygtige undervisere erstattedes med politiske agitatorer. Undervisningen blev i det hele taget overladt til folk, der ikke ejede praktisk forstand. Det grimme ord kunnen blev erstattet med det tomme ord viden. Vi skulle leve af viden. Ingen Ting. Ordet skole blev erstattet af universitet.

Man burde selvfølgelig for længst have sat opklaringsarbejde i gang, med henblik på at afdække, hvad gavn universiteterne egentlig gør. Hvor mange arbejdspladser giver de i eksportindustrien? Jeg ved det: Stort set ingen. Politikerne ved det sikkert også, men de tør ikke spørge.

Desværre kommer vi ikke ud af den knibe, socialismen har sat os i. For de meget få dygtige ingeniører, vi uddanner, kan få langt bedre forhold i udlandet. De dygtigste jeg kender er rejst for længst. Hvem gider at køre i en gammel rusten bil, når han kan køre i en 12 cylindret Bimmer? Hvem gider hver dag at se, at den luddovne bistandsklient, der har valgt at leve på nas, har en næsten lige så høj levestandard, som én selv, der knokler i døgndrift.

Der er ingen vej ud af sumpen. Vi drukner alle i den. Det kan tage nogle år endnu for de sidste nyttige arbejdspladser er rykket til udlandet, men tro mig: De gør det.

Mvh. Børge.

Anonym sagde ...

Hej Børge !

Tak for et godt indspark.

Generelt enig i det du skriver.

Der er dog det ved socialismen, at den egentlig bygger på den sympatiske tanke, at ingen mennesker skal lide nød, og at de der har det skidt skal hjælpes.

Og den tanke kan vi godt følge.

Men socialismen har udviklet sig til totalitarisme, misundelse, had og vold.

Og en sygelig tanke om, at man har ret til at stemme sig til andres penge og ejendom, fordi vi skal være lige, og kapitalismen er ond.

Derfor er socialimen hovedfjenden for ethvert tænkende menneske.

Man kan vel kalde socialisme for "Politisk Islam" eller "Åndelig AIDS" !

Mht. bistandsklienter er sagen tvetydig.

Det er klart, at hvis man bare vil vil sidde ved Vesterhavet med bare tæer og spille guitar, og lade sig forsørge af mennesker der går på arbejde 8 timer om dagen, så er begerbet "nasserøv" helt velvalgt.

Men der er jo også mennesker i Danmark, der enten ikke KAN få arbejde, eller ikke KAN arbejde.

Og da vi i Danmark ifølge Claus Hjort har næsten fuld beskæftigelse, udgør de jo ikke nogen stor udgift på statens budget.

Fællesskabet skal støtte dem, der ikke kan klare sig selv.

Men selvvalgte nasserøve skal selvfølgelig have et par gode knytnæver i maven, og ud og arbejde.

Mvh.

Webmaster

Anonym sagde ...

Til Webmaster.

Vi er selvfølgelig enige om, at de stærke har ansvaret for de svage. Men det ansvar skal forvaltes på en menneskelig måde. Lad mig tage det fra enden af.

Når man bliver placeret hos en fremmed til lille Peters konfirmation, hvad er så det første sidemanden spørger om? ”Og hvad laver du så?”. Hele vor identitet, hele vor værdighed ligger i vort arbejde. Uden arbejde er man ingenting. Hvis man da ikke lige netop er syg.

Det ligger selvfølgelig dybt i den menneskelige natur, at man skal op hver dag og gøre gavn. Da jeg var ung, bar de mange virksomheder, vi havde dengang, det ansvar.

Svage fik et passende arbejde – delte post ud – gjorde lidt rent – havde skånejob af alle arter. De fik ikke den faglærtes løn, men de klarede sig. Og gjorde gavn.

Så kom socialismen, hvor alle skulle have det samme, og virksomhederne blev nødt til at afskedige de svage. De svage blev taberne, og aldrig nogensinde før har vi haft så mange tabere.

Jeg har været medlem af S i min ungdom. Selvom jeg er født ærkekonservativ, så var også jeg naiv dengang, men kun til jeg fik indblik i, hvad der drev partikammeraterne. Så kom jeg sgu ud i en fart.

Dengang havde vi en offentlig sektor på en fjerdedel af, hvad den er i dag. Skatter og afgifter var 25% max. Familien trivedes og Danmark trivedes. Vi havde verdens fjerde højeste levestandard.

Konservativ politik tager udgangspunkt i det personlige ansvar. Helt som kristendommen. Ansvaret slutter der, hvor man ikke længere kan have ansvaret – ved landegrænsen.

Deraf: Gud, konge og fædreland.

Kongens funktion er at være nationens samlingspunkt, når det går opad bakke.

Mvh. Børge.

Anonym sagde ...

Problemer er, at devalueringen af uddannelsessystemet gør, at folk fra 35 ikke kan begynde på noget nyt (læs: ny uddannelse).

Dels fordi at dengang var det ikke almindeligt at fortsætte på gymnasiet. Dels stiller de fleste mellem og videregående uddannelser til netop en sådan, uanset om ansøgeren kan præsentere kvalifikationer over den gennemsnitlige gymnasieelev.

Danmark er et underligt land, hvor eksamenspapirer og formaliteter vejer tungere end det folk i virkeligheden kan. Isært i Staten er det grelt. Se eksempelvis på alle de udenlandske læger der kører taxa og står på pizzariaer i stedet for at udfylde hullerne på sygehusene.
Jovist kan uddannelsesniveauet og kvaliteten af uddannelser være lavt i andre lande og jovist kan man sikker købe hvilket som helt uddannelsesbevis i Libanon, men så kan man jo lade dem gennemføre en ganske almindelig eksamen og hvis de består, efteruddanne dem til danske forhold.

Men nej - en afkrydsning i et adgangskravsskema er vigtigere for akademikerne end realiteter.

Forsvaret har samme problem. Opfylder man ikek de formelle adgangskrav kan man ikke hverken bestride en stilling eller optages på uddannelser. At omskole og efteruddanne folk til det de har brug for er en umulighed.

Så mange års uddannelse og så lidt forstand de akademikere har !

Anonym sagde ...

Hvad er forresten din uddannelsesgrad, webmaster? Du klarede vel studiet på normeret tid for ikke at nasse på samfundet?