fredag den 4. januar 2008

Så er sundheds-fascisterne igen på banen med et sygt forslag !

Nu er det også slut med den gode gamle rulletrappe, hvis det står til sundhedsfascisterne.Der findes snart ikke det område, hvor velmenende tosser ikke vil forsøge at bestemme over andre menneskers liv.
Udfra de bedste hensigter vil de detailregulere borgernes adfærd.

I sundhedens navn udsættes vi dagligt for skræmmekampagner og løftede pegefingre : Rygning dræber, drik max. 21 genstande om ugen, spis mindre fedt, lad bilen stå og tag cyklen, spis 6 stykker frugt og grønt om dagen, spis fisk, løb en tur hver dag osv. osv.

Alle disse formaninger og løftede pegefingre kan man kun grine af. Som regel hjælper de ikke en døjt, for de fleste mennesker ved udmærket hvad der er sundt, og hvad der ikke er det.
Når folk således lever usundt, er det ofte ud fra det valg, at hellere leve nogle år kortere og have det godt med det man gør, end dø af kedsomhed som 100-årig.

Det er dog O.K. at eksperter gør opmærksomme på ting, der er skadelige, eller som fremmer sundheden.
Men farligt bliver det, når man går væk fra de løftede pegefingre, og vil ophøje sundheds-fascismen til lov. Dvs. indføre forbud mod dit og dat.
Den idiotiske rygelov er et eksempel på, at man er villig til at krænke folks private ejendomsret, for at gennemføre et røgfrit miljø i sundhedens tjeneste.

Men det stopper ikke her. Det er kun lige begyndt. I de næste år vil vi opleve en bølge af forbudsforslag, som alt sammen selvfølglig er fremsat i den "gode sags" tjeneste.
Det perfekte sunde menneske, i den perfekte sunde stat.
Lyder det som noget man har hørt før ?
Hedengangne regimer som Sovjetunionen og Nazi-Tyskland ligger lige på tungen.

Det seneste skud på stammen af sindssvage sundhedsideer er fremsat af professor Torben Jørgensen fra Forskningscenter for Forebyggelse og Sundhed.
Han foreslår i ramme alvor, at man skal forbyde rulletrapper. Ihverfald i offentlige bygningers 2 nederste etager.

Intet mindre end genialt, og det er ikke engang den 1. april.
Borgerne skal altså ikke selv kunne vælge, om de vil tage den almindelige trappe, eller rulletrappen. For den sidste er sundhedsskadelig.
Ærlig talt : Hvad rager det egentlig denne Hr. professor ?

Hvis ejeren af et fitnes-center, et stormagasin eller en anden bygning ikke ønsker at have rulletrapper, eller ønsker at forbyde rygning, så er det helt fint. For der er tale om folks private ejendom, og her må de forbyde eller påbyde så meget de lyster.
Men at ophøje det til en generel lov, som alle bare har at rette sig efter, det er en komplet syg tanke.
.
Forøvrigt kan man jo også bevæge sig på en rulletrappe, og dermed komme dobbelt så hurtigt frem.
Og hvad med dårligt gående ? Skal alle bygninger så tvinges til også at have en elevator ? Og hvad med de der ikke bryder sig om at blive lukket inde i disse små kasser ?
Og er det så kun gangbesværede mennesker der må bruge elevatorerne ? Skal man fremvise en lægeerklæring, før man får lov til at stige ind ?

Men hvorfor dog stoppe her ?
Hvorfor overhovdet have trapper i en bygning ?
Man kunne istedet oprette en klatrevæg uden på bygningen, så folk fik motion og armkræfter !

Ligeledes kunne man forbyde rullestole. Det er meget sundere for de handicappede at gå på hænder. Det give røde kinder, godt blodomløb og store armmuskler.
Biler, tog, motorcykler, knallerter og busser forbydes, fordi det er langt bedre for helbredet at gå.
Og skal man en tur til Rhodos, kan man passende tage cyklen, og svømme resten af vejen.

Mulighederne er uanede, og mon ikke snart der også bliver fremsat et forslag om, at alle danske børn og unge skal være medlemmer af en slags Hitlerjugend, hvor man kan dyrke motion, og blive stærk som stål fra Krupps ?

Vejen til helvede er brolagt med gode hensigter.
Vi tvivler ikke på professorens gode intentioner, men vi vil gerne betakke os.
Sundhedseksperter kan bruge deres ekspertise til at rådgive og vejlede om hvad der er sundt og usundt.

Men om borgerne vil følge disse råd eller lade være, det er helt op til den enkelte.
At fjerne det frie valg og ansvar fra mennesket, er ikke et frit samfund værdigt.
Det er udtryk for et uhyggeligt menneskesyn, der er langt mere farligt end rygning og fedme.

Vi siger : Fy for satan !

1 kommentar:

Proteus sagde ...

Disse sære sundhedsfacister har ikke forstået en dyt af moget som helst.

Rulletrapper er en lille tiltrængt pause i dagligdagens besværligheder og trængsel. Når man er velankommet til et shoppingcenter, eller et andet sted hvor en rulletrappe forefindes, er en tur på rulletrappen naturligvis ment som en lille pause hvor man så kan nyde udsigten, samle kræfter og koncentrere sig om hvad den næste opgave er.

En afskaffelse af rulletrapperne vil selvklart medføre et indtængstab for de forretninger, der har sådanne installeret, og dette ganske enkelt fordi kunderne skal bruge ekstra megen tid på, at finde ud af hvad det nu egentlig var de kom for. Altså mere tid til at tænke febrilsk over anledningen til at komme et givent sted, og mindre tid til aktiv shopping.

Og eftersom shoppingcentre ikke er fitnesscentre giver afskaffelsen af rulletrapperne ingen mening. Det vil for øvrigt være en ganske unfair konkurrence.

Er det folkesundheden man gerne vil promovere skal man netop bevare rulletrapperne. De giver nemlig befolkningen anledning, og mulighed til, at stæse rundt i høj hastighed for at finde de bedste tilbud.

En helt anden ting er elevatorerne i private ejendomme. Dem kunne man med fordel lade standse på hver anden etage hver anden uge. Så kan beboerne vælge om de vil gå op, eller ned. Og kan de enkelte beboere ikke holde ud, at høre på over- eller underboens prusten, kan de jo bare stikke et par af de helt overflødige økologiske gulerøder ind i ørerne!