søndag den 15. marts 2009

Goddag Mand Økseskaft !

Er det i virkeligheden admiralen fra Pinafore vi ser her :
"Politisk set var jeg liberal, socialistisk højresindet, radikal
Jeg stemte altid med den største flok
og de tanker andre tænkte var mig mer` end nok

Naser Khader er uden tvivl en både sympatisk og klog mand, og han skal roses for at være en af de politikere der har holdt ytringsfrihedens fane højt, med fare for liv og lemmer.

Men politisk fremstår han desværre mere og mere som en elefant i en glasbutik.

Da han ikke kunne opnå en ordentlig magtposition hos de radikale, der har udviklet sig til et feministisk forbudsparti, der sikkert ville klare sig langt bedre i Sverige end herhjemme, så har han valgt at gå andre veje.

Det begyndte med dannelsen af misfosteret, Ny Alliance, hvis formål primært var at stække Dansk Folkepartis indflydelse.

Derudover havde man i begyndelsen ikke noget konkret program, bortset fra lidt skattelettelser, lidt FN-humanisme og globaliseringsbegejstring.

Man ville hellere spørge vælgerne hvad de syntes man burde mene, så man dermed kunne få flest mulige stemmer.

Denne uanstændige måde at føre politik på blev heldigvis ikke belønnet af vælgerne, der kun gav partiet 5 mandater.

Kort efter meldte den ene af de 5 nyvalgte NAere sig ind i Venstre.
Nu har Khader efter 1 års elendig ledelsesstil valgt at melde sig ind hos de konservative.

Altså lige præcis de 2 partier der regerer på DFs nåde og barmhjertighed, og ikke er en pind liberale.

En 3. var i mellemtiden hoppet over til de radikale.

Vælgerbedrag er måske for stort et ord at tage i munden efter alle de svinestreger man i øvrigt ser i politik, men kønt er det ikke at se på.

Khader burde enten have fortsat som løsgænger, og dermed bevaret en vis troværdighed, eller også valgt at beskæftige sig med noget andet, ligesom sin medpartistifter, Gitte Seeberg, og anstændigvis have afgivet sit folketingsmandat til en suppleant fra det parti, som han selv stiftede, så de der var tossede nok til at stemme på det trods alt kunne føle sig repræsenterede, i stedet for at være totalt til grin.

Det skal dog ikke benægtes, at en stor del af de der satte krydset ved Ny Alliance har gjort det pga. PERSONEN Naser Khader, så lige præcis i hans tilfælde er det måske mindre slemt.

Men kun et fåtal af vælgerne havde jo mulighed for at stemme på ham personligt, så der er og bliver PARTIET folk har stemt på.

Det burde ganske enkelt være ulovligt at beholde sit folketingsmandat ved et partiskifte.

Derimod kan vi godt acceptere at man bevarer sit mandat såfremt man fortsætter som løsgænger valgperioden ud

Ellers skulle man lave valgsystemet om, og som F.eks. Søren Krarup engang har foreslået, indføre valg i enkeltmandskredse.
På denne måde ville man i højere grad stemme på personer end på partier.

Ulempen er dog, at det så i højere grad måske ville blive kendissernes vagtparade fremfor valg af grundholdninger der kom til at gøre udslaget

3 ud af 5 NAere valgte at blæse Ny Alliances vælgere en lang march :

Malou Aamund, Jørgen Poulsen og så altså partistifteren selv.

Til de to sidstes figenblad af et forsvar kan siges, at de måske mere eller mindre BLEV gået, hvorimod førstnævnte skiftede parti næsten med det samme. Da NA ikke længere var hipt, og nu var blevet brugt til det som det skulle : En platform til at komme på tinge.

Kun Gitte Seeberg var fair nok til at overlade sin plads til en suppleant, og kun Anders Samuelsen havde rygrad nok til at blive, selvom Liberal Alliance står til at blive udslettet.

Da Khader dannede Ny Alliance sagde han noget i retning af, at han kun havde haft 2 valg : Enten at lave et nyt parti, eller også at forlade politik.

Det første burde han ikke have gjort, men det sidste burde han i høj grad gøre.

Folk der har stemt på Nasers parti ud fra den overvejelse, at man kunne få VK i en mere liberal retning, og lidt mere væk fra DFs linie, må føle sig taget godt ved næsen af at have lagt stemmer til en regering der reelt fører DFs politik:

Forbud, skatteplyndring, formynderi og overvågning.

Det går heller ikke godt for Det konservative Folkeparti for tiden, og vi vil da håbe, at det går dem ligeså skidt som det er ved at gå de radikale, der nærmer sig spærregrænsen.
Til den tid må Naser så finde et nyt parti, hvor han kan fortsætte sin politiske karriere.

Der er vel snart kun DF tilbage. Så hvorfor ikke tage skridtet fuldt ud og blive medlem af DF, som han i sin tid pustede sig op på at ville bekæmpe ?
Politisk logik-gakkelak er jo efterhånden hverdagskost.

Som det hed sig i Ny Alliances slagsang :

"Så hvad så, Naser, hvad siger du "

Er det ikke efterhånden hamrendede ligegyldigt hvad han siger ?


1 kommentar:

Anonym sagde ...

"Hamrende ligegyldigt".
Hvorfor kommer webmaster så med sit sædvanlige bøssoide pladder og skriver en lang smøre.