mandag den 18. juli 2011

Dobbeltmoralister fra Østerild

Der burde hellere stå : "Nej til vindmøller i Danmark" Så ville ovenstående tekst give sig selv !
I disse agurketider foregår der i øjeblikket en kamp i Østerild Klitplantage om det berygtede testcenter for vindmøller. En gruppe demonstranter er forfærdede over udsigten til de store møller, og ødelæggelsen af naturen i området. Under normale omstændigheder ville vi holde med demonstranterne. Ikke fordi vi mener, at Østerild er et værre sted at placere møllerne end andre områder, og heller ikke fordi vi er modstandere af at man fælder nogle skide nåletræer.
Vi er modstandere af ovennævnte testcenter, fordi vi generelt er imod vindmøller. Ihvertfald vindmøller på land. Vindmøllerne er dyre og ineffektive, kan ikke lagre energi, og er en ekstrem forgrimmende faktor i det danske landskab. Hele denne sygelige dyrkelse af vindmøllekulturen er en pest på linie med Scientology, New Age, og numerologi. En af tidens store afgudsdyrkelser.
Vindmøller repræsenterer et teknisk tilbageskridt. Modsat eksempelvis a-kraft er vindmøller et stykke lavteknologi. Reelt ikke andet end en kæmpe dynamolygte. Sammen med elsparepærer og solfangere udgør de en uhellig treenighed i den nye miljøreligion. En eller anden sygelig ide om, at jo mere noget har været berørt af menneskehænder, jo værre. Derfor nedprioriteres højteknologi, medens lavteknologi opprioriteres.
Femi-samfundet anno 2011 !
Vi kan således sagtens være enige med demonstranterne i, at der ikke bør være møller i Østerild. Men her hører vores enighed og sympati med de aktionerende også op. For de der i disse dage demonstrerer, er nemlig - efter eget udsagn - store tilhængere af møller i det hele taget. Det skal bare ikke være der hvor de selv bor !Man mindes den gamle Niels Hausgaard sang om, at "Værket skal ligge på Sjælland har vi tænkt, eller Fyn, i den østre ende" !
Således har man fra demonstranternes side foreslået, at det frygtede testcenter placeres i Ringkøbing istedet. Hvor gennemført usympatisk !Folk i Ringkøbing kan man altså godt belemre med de rædselsfulde møller. Det er den samme usle moral der kommer til udtryk, når der skal placeres en åndssvageanstalt eller et behandlingshjem for narkomaner i boligområder. Lige meget hvor man placerer den slags, så siger naboerne, at man skam ikke har noget imod hverken evnesvage eller narkomaner. De skal bare ikke lige bo der hvor VI bor !
Selvom vi gerne så at møllerne blev fuldkommen droppet, så er det med let skjult skadefryd at vi nu kan konstatere, at regeringen blæser på diverse klager og trumfer beslutningen igennem. For når Østerild-borgerne er så glade for vindmøller, og de ovenikøbet ikke har noget imod at sende sorteper videre til andre for således både at kunne beholde deres gode miljøsamvittighed OG deres klitplantage, så har de sgu godt af at mærke konsekvenserne af vindmølle-idiotiet.
Hvis borgerne i Østerild var gået til kamp mod vindmøller generelt, hvad de fået både vores respekt og sympati. Nu har de istedet indtaget det usle standpunkt at forsvare møllerne og samtidig ønske at andre skal tage skraldet.
Derfor får de hverken respekt, sympati eller medynk herfra.


Kun foragt.


Så kan de lære det !!
Ingen kommentarer: