tirsdag den 10. august 2010

Anti-ryge-fascismen årsag til flere dødsbrande på plejehjem !

Brændende plejehjem. En utilsigtet konsekvens af rygeforbudet !

Idag kan man i Avisen.dk læse, af årsagen til en del brande på plejehjem skyldes det rygeforbud, der blev indført i 2007, og som betyder at de gamle er henvist til at sidde på deres værelser alene, når de vil ryge.

"Rygeforbuddet har helt sikkert betydet flere brande på plejehjem, og i flere tilfælde er beboere omkommet eller blevet alvorligt forbrændt," siger Ole Mørk Nielsen, der er formand for Lederforum.

Rent konkret er det naturligvis rygningen der forårsager brandene, men der er ingen tvivl om at mange af disse kunne være undgået med en mere smidig ordning for de rygende plejehjemsbeboere.

Det er ufatteligt, at man ikke har villet oprette nogle rygerum, hvor beboerne kunne have noget samvær, fremfor at blive henvist til et rygerliv i ensomhed.

Ligesom tilfældet med Rigshospitalet, der nu forbyder rygning udendørs, er der også her tale om en fascistoid og formynderisk holdning overfor rygerne.
Man kan nemlig sagtens beskytte ikke-rygere mod røg, og samtidig skabe tålelige forhold for rygerne.
.
Det er ondt og umenneskeligt at tvinge de gamle rygere til at vælge imellem et resterende liv i ensomhed eller et liv i tobaksløshed.
Der er faktisk tale om menneskers HJEM, og med 99 % sikkerhed det sidste hjem i deres liv.
.
Reglerne bygger på en overformynderisk og barnepigeagtig holdning til gamle mennesker, der behandles som pattebørn af et modbydeligt totalitært samfund.

Gamle mennesker, der har været med til at skabe det velfærdssamfund, som forbuds-nazisterne lever af, behandles som spedalske udskud. De skal OPDRAGES, og bombarderes med forbud og regler på et sted, som de sandsynligvis har betalt i dyre domme for at opholde sig på.
Det næste skridt bliver ganske givet, at gamle mennesker nægtes hjemmehjælp hvis de ryger i deres eget hjem.

Det eneste argument der er fremført for at opretholde et rygeforbud er, at det er for personalets skyld.
Igen kunne man godt ønske sig lidt fleksibilitet. Man kunne jo lade den rygende del af personalet koncentrere sig om de rum der må ryges i. Det kan da ikke være så svært.
(Så kunne det rygende personale ovenikøbet ryge i arbejdstiden !).

Men nej !
Samfundet skal opdrage fra vugge til grav. Selv mennesker på 80-90 år skal tvinges til at udleve sundheds-fascisternes idealer. Staten ved meget bedre end den enkelte.

Denne totalitære og stupide holdning kunne man forøvrigt stifte bekendskab med i DRs udsendelse på P1 Søndag middag, hvor den fremførtes af præsten Sørine Gotfredsen og Historikeren Henrik Jensen i en debat med Simon Emil Ammitzbøll og Dennis Nørmark i en debat om liberalismen.

En meget sigende udsendelse, der fint trak forskellene op mellem en konservativ opdrager-og forbudstankegang, hvor staten definerer det gode liv; sat overfor en frihedsorienteret tilgang til livet.


Det fører næppe til noget godt konstant at beskytte alle mennesker mod dem selv, fordi der er nogle få der ikke er i stand til at adminstrere deres frihed.

Dødsbrandene på plejehjemmene er et meget håndgribeligt eksempel på hvor galt det kan gå.

1 kommentar:

Anonym sagde ...

Stik piben ind, Webmaster ! Ha ha ! Nå, jeg glædede mig for tidligt, for dette indlæg bliver uden tvivl censuret væk.