fredag den 29. januar 2010

De Gyldne Palmer ! Velkommen i klubben, Carsten Jensen !

Carsten Jensen i sit rette element.
Modtager idag Olof Palme-prisen !
.
Forfatteren Carsten Jensen får idag Olof Palme-prisen med den begrundelse, at han i ord og handling har kæmpet for de svage og sårbare i sit eget land og rundt om i verden.
.
Hvad han konkret har gjort for de svage i sit eget land er måske lidt svært at få øje på, men han har da skrevet meget om verdens nød og elendighed.
.
Når man ser på hvem der tidligere har fået prisen, er det måske meget naturligt at den nu også tildeles Carsten Jensen.
.
Blandt tidligere prismodtagere finder man en række USA- og Israel-hadere, der i bund og grund foragter Vesten og dens politiske og økonomiske fundament.
.
Helt i Olof Palmes ånd.
.
Den Hall of Fame, som Carsten Jensen nu får plads i, tæller bla. folk som :
Hans Blix og Kofi Anan.
.
Og med sådan nogle venner, hvem har så egentlig brug for fjender ?
.
"Når stort set alle andre modtagere af den her pris har kæmpet for menneske-rettigheder i totalitære regimer, så føler jeg også at der bliver sagt noget om Danmark, når komiteen vælger at give prisen til mig",
.
siger Carsen Jensen.
.
At Danmark er ved at udvikle sig i totalitær retning, og at der er Something rotten in the state of Denmark, er vi ikke uenige i, men mon ikke Olof-Palme prisen i almindelighed siger mere om de der modtager den, og i særdeleshed siger noget om den som bærer prisens navn :
Olof Palme ?
.
Karakteristisk nok får Carsten Jensen IKKE prisen for sine indiskutabelt gode skriveevner, men for sine holdninger og sin kritik, og sin kamp for de svage.
.
Set i det lys kunne der jo være mange andre der var mindst ligeså berettigede til at modtage en pris, F. eks de der gør et frivilligt arbejde for de hjemløse, narkomanerne og andre udsatte grupper.
.
Det er ikke nok at kritisere uheldige tendenser i dagens Danmark for at opnå denne pris.
Man skal kritisere "De rigtige" ting, såsom : Irak-krigen, Dansk Folkeparti, Asyl-politiken, regeringen, Danmarks forhold til USA, det påståede "Fremmedhad, klimaet og Israel.
.
Gør man det, er der penge og tvivlsomme hædersbevisninger i det.
.
I dette tilfælde godt 500 000 svenske devaluerede kroner, og en middag med Palmes familie.
.
Velbekomme !

2 kommentarer:

Anonym sagde ...

At denne ulækre slibrige talende rullekrave har fået en pris, siger vel mere om prisuddelerne, end om den islamiske brunskjote Jensen.

Anonym sagde ...

Hvor er jeg pisse træt af selvfede forfattere, popsangere, journalister og andre medieludere, som i deres jagt på profit og berømmelse gir den som de svages forkæmpere.

/T